23948sdkhjf

SSAB investerer seks milliarder i en ny ovn – reduserer Sveriges karbondioksidutslipp med 3 prosent

SSABs styre har besluttet å investere 6,2 milliarder svenske kroner i en lysbueovn og tilhørende råvarehåndtering i Oxelösund.

Planen er å starte produksjon av karbonfritt stål, basert på resirkulert skrap og jernsvamp i fjerde kvartal 2026.

En milepæl

SSAB mener investeringsbeslutningen er en milepæl for den grønne omstillingen mot fossilfri stålproduksjon, der Oxelösund representerer det første skrittet mot planen om å konvertere det nordiske produksjonssystemet innen 2030.

Det skriver vår svenske søsterporta, metal-supply.se.

– Investeringen i Oxelösund vil øke vår fleksibilitet og inntjeningskraft, og med ombyggingen av Oxelösund kan vi redusere svenske CO2-utslipp med 3 prosent. Det krever imidlertid at vi får endelig godkjenning for nødvendig kraftledning til Oxelösund, sier konsernsjef Martin Lindqvist i SSAB.

Flere investeringer

I tillegg til investeringen i ovnen vil det være en investering i fremtidig kraftlinje, samt restaureringskostnader, skriver selskapet i en pressemelding.

Gjennom Oxelösund-investeringen vil SSAB eliminere behovet for å reinvestere i det eksisterende systemet med masovner og koksverk. Investeringen innebærer økt kapasitet for premiumprodukter, forbedret kostnadsposisjon og fossilfritt produksjonssystem.

Kilde: Metal-supply.se

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

1.16