23948sdkhjf

Holte Industri: – I et usikkert marked er det er godt å ha flere bein å stå på

Holte Industri merker godt de tøffe tidene, men har spredd driften rundt flere områder. Det har det vist seg å være gull verdt da særlig markedet for hytte- og boligbygging omtrent stoppet opp.

AKTIV I FLERE BRANSJER: Når småoppdragene uteblir, har Telemark-bedriften Holte Industri mulighet og kompetanse til å ta andre typer oppdrag innen flere bransjer.

Holte Industri leverer utstyr for midlertidig bruk på bygg- og anleggsplasser og i industrien. Jon Hesthag er daglig leder, og han forteller til Building Supply at de har spredd driften rundt flere områder, og at det er en trygghet å ha flere bein å stå på.

– Vi er heldigvis ikke så avhengige av boligbygg og hyttebygg. Nå har vi oftere leveranser til større bygg og infrastruktur, sier Hesthag.

Han forteller at muligheten til å dreie oppdragene i den retningen, har vært et stort fortrinn for bedriften i en tid der deler av markedet har stoppet litt opp.

Selger mindre lett og mer tungt utstyr

– Vi har særlig merket nedgangen på hyttebygg. Nå selger vi mye mindre av det lette utstyret som skjøtekabler og småsentraler, sier Hesthag.

– Andelen tyngre utstyr og større strømsentraler har økt i forbindelse med den økte aktiviteten på større bygg og infrastruktur, sier Hesthag.

Har en fot i to bransjer

Ikke bare har Holte Industri flere bein å stå på innen bygg- og anleggsbransjen. De har også en fot godt plantet innen Offshore.

– Vi er optimistiske. Selv om vi både ser og hører om den krevende markedssituasjonen, har vi foreløpig klart å holde aktiviteten oppe.

Likevel har de hovedtyngden retta mot bygg- og anlegg. Strategien er nå å gjøre så mye de greier å få til, ved å ta oppdrag fra alle deres ulike fagområder.

Hesthag forteller også at de tenker langsiktig i forhold til de faste kundene med tett oppfølging.

Jobber innen vei og bane, samt mer elektrisk på byggeplass

– Vi legger til rette for mye infrastruktur på vei og bane. Der skjer det en god del ting i markedet om dagen, sier Hesthag.

Han sier at det etter hvert har blitt en bevisst politikk å drive med så mye forskjellig.

– Det er en trygghet å prøve å være ekspert på flere områder, sier Hesthag.

Holte Industri har jobbet mot samme kundegrupper i mange år, men prøver stadig å utvide produktsortimentet og se etter nye trender de kan henge seg på.

– Vi ser at det grønne skiftet fører til en mye større bruk av elektrisk utstyr på byggeplasser, både med lading av batterier og maskiner eller oppvarming. Det er mer behov for elektrisk utstyr generelt sett, sier Hesthag.

Den utviklingen tenker Holte Industri å følge med på. Mange bein og stå på gjør bedriften mindre sårbare når deler av markedet er ustabilt.

Kilde: Intervju med Building Supply.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109