23948sdkhjf

Equinor tildeler to store kontrakter til TechnipFMC og MODEC i Brasil

Equinor har, på vegne av partnerne Repsol Sinopec Brasil og Petrobras i BM-C-33-lisensen, tildelt TechnipFMC en kontrakt for kontrollkabler, stigerør og strømningsrør på havbunnen (SURF), og en salgs- og kjøpsavtale (SPA) til MODEC Inc for leveranse av et flytende produksjons- og lagringsskip (FPSO).

– Vi er glade for å tildele disse kontraktene til selskaper som er kjent for sin ekspertise og kvalitet, noe som blir viktig for disse nøkkelleveransene for utbyggingen av BM-C-33, sier Geir Tungesvik, Equinors konserndirektør for Prosjekter, boring og anskaffelser.

– MODEC er tidligere også tildelt FPSO-kontrakten for Bacalhau-prosjektet, og vi ser fram til å utveksle erfaringer mellom prosjektene slik at utbyggingene kan gjennomføres på en sikker og effektiv måte. Vi har også samarbeidet med TechnipFMC over lang tid, og vi er glade for å fortsette det gode samarbeidet i enda et viktig prosjekt, sier Tungesvik.

– BM-C-33 er et felt i verdensklasse i pre-saltområdet Campos i Brasil. Brasil er ett av Equinors kjerneområder for vekst, og selskapet har ambisjoner om å styrke sin posisjon i landet. BM-C-33 blir et viktig bidrag for å nå dette målet, både som en viktig leverandør av gass til det brasilianske markedet, og ved å bidra til industriell utvikling og energisikkerhet lokalt. Samtidig satser vi på å bruke teknologi som reduserer utslippene våre betydelig. BM-C-33 har et mål for karbonintensitet på under 6 kg/foe gjennom feltets levetid, mens gjennomsnittet globalt er 16 kg CO2 per fat, sier Veronica Coelho, Equinors landsjef for Brasil.

Illustrasjon: MODEC

BM-C-33 vil benytte et kraftsystem som kombinerer bruk av gassturbin og dampturbin på FPSO-en for å redusere CO2-intensiteten.

Tildelingen av FPSO-en er en totalentreprise med fast pris som omfatter prosjektering, anskaffelser, bygging og installasjon for hele enheten. FPSO-en forventes å bli levert i 2027. MODEC vil også levere drifts- og vedlikeholdstjenester for FPSO-en i det første året etter oppstart. Deretter planlegger Equinor å drifte FPSO-en selv.

Equinor har utøvd en opsjon med TechnipFMC etter deres forprosjekteringskontrakt tildelt i juli 2022 for leveranse av integrert prosjektering, anskaffelse, bygging og installering av SURF. SURF-systemet blir installert på rundt 2900 meters dyp, som er den dypeste installasjonen i Equinors historie.

Kontrakten, som leverandøren beskriver som en større tildeling, omfatter leveranse av Subsea 2.0™ ventiltre-systemer, manifolder, borestenger, stive stigerør og strømningsrør, kontrollkabler, endeterminering for rør, og havbunnsbasert kontrollmanifold og kontrollutstyr på dekk. TechnipFMC har en sterk posisjon lokalt, og er også tildelt rammeavtaler for tilleggsutstyr og driftstjenester for havbunnsutstyr.

Equinor og partnerne har vedtatt utbygging av BM-C-33-prosjektet i pre-salt-området i Brasil med en investering på om lag 9 milliarder USD.

Fakta om BM-C-33

Kilde: Pressemelding fra Equinor

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141