23948sdkhjf

Statsforvalteren: IKM Elektro må sortere ut alt metall

IKM har hatt besøk av Statsforvalteren, og bedriften i IKM-konsernet fikk tre anmerkninger og det ble registrert ett avvik.

IKM Elektro generer ifølge Solabladet flere ulike typer farlig avfall, som oljeholdige fillere, spraybokser og lakkrester for å nevne noe.

Ikke gitt tilstrekkelige opplysninger

Under kontrollbesøket i april, avdekket Statsforvalteren at IKM Elektro ikke hadde gitt tilstrekkelige opplysninger om avfallets opprinnelse, innhold og egenskaper. Dette er avgjørende for at håndteringen av avfallet skjer på en forsvarlig måte.

IKM fortalte på sin side at de hadde denne fullmakten til en annen avfallsaktør til å deklarere på sine vegne. Siste avfallsdeklarasjon for innlevert farlig avfall fra IKM Elektro var fra mai 2018.

Statsforvalteren påpeker i sin kontrollrapport at mengden farlig avfall ikke stemmer overens med det som er registrert hos avfallsdeklarering.no. Konklusjonen fra etaten var dette enten var feilregistrert på annen virksomhet, eller ikke deklarert i det hele tatt, og noterte dermed et avvik.

I tillegg til dette avviket, fikk bedriften altså tre anmerkninger.

Metall-avvik

Den ene anmerkningen gikk ut på at Statsforvalteren påpekte at metall er en begrenset ressurs, og at metallgjenvinning derfor er både energibesparende og gir en miljøgevinst.

Hos IKM Elektro blir metallet sortert ut fra annet avfall, skriver Solabladet, men under kontrollen registrerte Statsforvalterens utsendte at det lå et par små metalldeler i virksomhetens kontainer for restavfall. Dermed ba Statsforvalteren om at bedriften må sortere ut alt metall.

 

Kilde: Solabladet

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047