23948sdkhjf

Økende personskade-trend, melder Equinor

Til tross for at Equinors sikkerhetsstatistikk forr første kvartal 2023 viser en fremdeles langvarig positiv trend på flere indikatorer, er frekvensen for personskader er økende.

Det er ingen registrerte olje- og gasslekkasjer i første kvartal 2023.

Åtte olje- og gasslekkasjer er registrert de siste 12 månedene. Olje- og gasslekkasjer kvalifiseres etter alvorlighetsgrad i forhold til utslippsrate.

Ingen storulykke-hendelser

Det har heller ikke vært hendelser med storulykke-potensial eller alvorlige brønnkontrollhendelser i første kvartal.

I januar og februar hadde vi fire hendelser med alvorlige personskader.

 – Jeg er opptatt av at vi går inn i hver enkelt hendelse og henter all mulig læring for å unngå at liknende kan skje igjen. Dette er en påminnelse om at selv med en langvarig positiv trend har vi alvorlige hendelser der folk ikke kommer trygt hjem fra jobb, sier Jannicke Nilsson, konserndirektør for sikkerhet, sikring og bærekraft.

Ved utgangen av første kvartal 2023 var frekvensen for alvorlige hendelser pr million arbeidstimer (SIF) 0,4. Dette er samme nivå som ved utgangen av 2022 og det laveste hittil for Equinor.

Fokus på å få ned personhendelser

Frekvensen for personskader har derimot økt. For første kvartal 2023 er frekvensen 2,7 for personskader per million arbeidstimer (TRIF), opp fra 2,5 ved utgangen av 2022.

Å få ned antall personskader vil være fokus for forbedringsarbeidet i andre kvartal.

– Vi er i en periode med et høyt aktivitetsnivå og det er derfor viktig at vi jobber godt med sikkerhet på tvers i vår industri. Samarbeid og inkludering med leverandørene våre er avgjørende for å forbedre sikkerhetsresultatene, sier Nilsson.

Obligatorisk e-læringskurs

Gjennom årshjulet «Alltid Sikker» jobber Equinor sammen med andre operatørselskaper og leverandører for å øke forståelsen av hvilke forhold som hindrer sikker jobbing.

Equinor lanserte nylig et e-læringskurs om forebygging av storulykker. Kurset skal bidra til å sikre god samhandling og risikoforståelse på tvers av arbeidsoppgaver i hele selskapet. Det er obligatorisk for alle ansatte og tilgjengelig for selskapets leverandører.

Kilde: Pressemelding fra Equinor

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095