23948sdkhjf

Tata Steel UK: Truer med å forlate landet – må ha støtte

Tata Steel i Storbritannia venter fortsatt på en avklaring fra myndighetene på om de er villige til å støtte selskapet i det grønne skiftet.

Tata Steel har tidligere bedt de britiske myndighetene om en støtte på 1,5 milliarder pund for å støtte selskapets planer for avkarbonisering i landet.

Myndighetene svarte med kun å bevilge 300 millioner pund, skriver Steeltimes International.

For lite 

Det mener Tata Steel er altfor lite, og Tata Groups leder, Natarajan Chandrasekaran, har uttalt at dette var en altfor liten støtte for å holde den britiske delen av Tata Steel «operativt».

Dermed har Tata Steel i Storbritannia, som eier det største stålverket i landet i Port Talbot i Wales, fortsatt å be de britiske myndighetene om støtte. Totalt har Tata Steel om lag 8000 ansatte på tvers av alle sine operasjoner i Storbritannia.

Den administrerende direktør for Tata Steel i landet, TV Narendran, uttaler at selskapet fortsetter å søke økonomisk støtte fra den britiske regjeringen, som svar på henvendelse om deres til å sluttføre den britiske virksomheten. Sagt med andre ord: At Tata Steel truer med å trekke seg ut av landet hvis ikke den økonomiske støtten kommer på plass.

Ikke levedyktig uten støtte

Narendran har i et tidligere intervju at Tata Steel uttalt at de ikke kan se for seg en levedyktig fremtid i Storbritannia uten støtte fra regjeringen.

Tata Steel, som er et indisk konsern, har bedt om en finansiell pakke på 1,5 milliarder pund fra den britiske regjeringen for å støtte sine avkarboniseringsplaner, som ville inkludere å erstatte masovner med elektriske ovner for å redusere karbonutslipp.

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Kimek får dispensasjon
Acta Marine går for to nye metannoldrevne CSOV-skip designet av Ulstein
ByeMark Stål «reddet» av to andre lokale firmaer
AKVA Group med sin største byggekontrakt
ECOFIVE-trålaren ble "Årets Skip 2023"
HAV Group satser på grønn omstilling for nærskipsfart

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078