23948sdkhjf

Helinor Energy skal produsere brensceller for Hydrogen i Florø

Helinor Energy skal bidra til utslippskutt fra skipsfarten ved å produsere brenselceller for hydrogen i Florø. Det betyr at 30 personer skal ansettes.

Helinor Energy har utviklet en løysing der mann monterer kontainere som inneholder brenselceller om bord på skip.

I en brenselcelle bruker man hydrogen til å lage strøm slik at skipet kan komme seg fra A til B uten utslipp at CO2.

Valgte Florø

Selskapet har sett på flere lokasjoner, og landet til slutt på at Florø er stedet de ønsker å etablere seg. Imøtekommelsen fra Florø Havn KF og kommunen gjorde beslutningen enklere.

Dette skriver Hub for Ocean på sine hjemmesider.

- Vi så på flere forskjellige lokasjoner, men når vi først kom i kontakt med Florø Havn KF og Ola Teigen, ordfører i Kinn kommune gikk det fort fra dialog til signert avtale. Den framoverlente og imøtekommende holdningen var sentral i dette, sier Stian Antonsen, adm. dir. i Helinor Energy.  

Lokal forankring

Allerede om to uker, nærmere bestemt 1. mai, skal Helinor Energy flytte inn i Botnastranda 76 i Florø. For selskapet er lokal forankring viktig og derfor har både Stian Antonsen og Elling Helvig besluttet å flytte fra østlandet til Florø. En slik etablering krever også arbeidskraft, og i løpet av de første 12 månadene ser de for seg å rekruttere rundt 30 ansatte. Her vil det være behov for mekanisk, elektrisk og logistikk kompetanse, i tillegg til salg og administrasjon.

Brenselceller og batteri: I Helinor Energy sine nye lokaler i Florø skal det produserast brenselceller og batteri. Dette er ei brenselcelle med ventilasjon og varmeutvekslar, som kan nyttast på nybygg og som retro-fit på eldre skip. Illustrasjon: Helinor Energy.

- Selv om vi trenger kompetanse in-house vil vi også benytte oss av lokale leverandører på basen og i Florø-regionen, sier Elling Helvig i Helinor Energy.

Selskapet har også to søsterselskap, Helinor Marine og Helinor Safety, som vil være med i etableringen.

Florø Hamn er eier av lokalene som Helinor Energy skal benytte seg av.

Et nytt industrieventyr

- Det er veldig bra at en aktør som Helinor satser på å etablere seg i Florø, og vi ser fram til et veldig godt samarbeid. Henriette Hatling, markeds- og økonomiansvarlig i Florø Hamn, har gjort en fantastisk innsats med å koordinere og lande avtalen med Helinor, sier havnesjef Linda Midtbø i Florø Havn.

Stian Antonsen kaller satsinget for et nytt, norsk industrieventyr.

Kilde: Ocean Energy Hub

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.236