23948sdkhjf

Nesten én milliard euro til hydrogenbasert stålproduksjon med lavt CO2-utslipp

Den tyske nærings- og klimaministeren Robert Habeck og fobundslandet Niedersachsens statsminister Stephan Weil ga nylig Salzgitter-gruppen et tilskudd på nesten én milliard euro til SALCOS-prosjektet. SALCOS-prosjektet er det første store prosjektet for hydrogen (Important Projects of Common European Interest, IPCEI) i Europa.

Michael Kern, administrerende direktør ved Norsk-Tysk Handelskammer, ser også muligheter for norsk industri i prosjektet.

Avgjørende rolle i det grønne skiftet

– Dette fyrtårnprosjektet spiller en avgjørende rolle i det grønne skiftet og gir norske interessenter muligheten til å engasjere seg i levering av blant annet hydrogen.

Målet med prosjektet er å tilrettelegge stålproduksjonsanlegget for hydrogenbruk allerede nå, slik at anlegget allerede er klart for en hydrogenbasert reduksjonsprosess. Salzgitter-anlegget skal inkludere et hydrogenbasert reduksjonsanlegg, en lusbueovn for produksjon av 1,9 millioner tonn råstål og en 100 MW elektrolysør. Dette skal sikre muligheten for å kunne produsere større mengder stål på en grønnere måte i nær fremtid.

Kilde: Pressemelding fra Norsk-Tysk Handelskammer

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078