23948sdkhjf

Store Norske stopper leting etter gull for i år

Gruveselskapet Store Norske Gull AS har besluttet å innstille jakten etter gull og andre mineraler for i år. Økonomiske utfordringer for selskapet bak - Store Norske konsernet - er grunnen.
Store Norske Gull, har kartlagt gull og andre mineralforekomster på Svalbard og i Nord-Norge de siste ti år, men Store Norske-konsernet er for tiden i gang med omfattende kostnadsreduksjoner, og derfor innstilles gull- og mineraljakten for i år.

- Antall ansatte skal reduseres betydelig, sier administrerende direktør Per Andersson i Store Norske.

Konsernet hadde et underskudd på 234 millioner kroner i 2012 på grunn av lavere kullpriser og en meget krevende utvinning av kullet fra gruvene i Svea Nord.

Ingen planer om nedlegging
Det er dog ingen umiddelbare planer om å avvikle Store Norske Gull AS, men man vurderer om det skal bringes inn partnere som vil være med å finansiere videre leting.

- Store Norske Gull har til nå drevet aktiv mineralleting i Troms og Finnmark, i tillegg til at gullforekomster på Svalbard er kartlagt. Sommerens planlagte leteaktiviteter på Vannøya og Ringvassøya i Troms samt i Karasjok-området i Finnmark er lagt på is, sier daglig leder Morten Often i Store Norske Gull.

Selskapets letestrategi omfatter gull, kobber, nikkel og PGE.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078