23948sdkhjf

Australia vil investere 50 millioner dollar i stålforskning med lave utslipp

Den australske regjeringen investerer 50 millioner dollar i forskning og utvikling av grønt hydrogen og lavutslippsstål basert i Australia, noe som gjør landet i stand til å bli en "fornybar energisupermakt".

Australian Renewable Energy Agency (ARENA) lanserer de to rundene på 25 millioner dollar for å fremme innovasjon innen hydrogen og lavutslippsjern og stål.

Ulike faser

Investeringsrundene innebærer en laboratoriebasert forskningsfase, etterfulgt av en kommersialiseringsfase rettet mot å skalere opp, demonstrere og distribuere forskningsgjennombrudd og teknologier i den virkelige verden.

- Verdens klimakrise er Australias jobbmulighet, og den beste måten å gripe den muligheten er ved å investere i australsk forskning og teknologi og distribuere den, sier Chris Bowen, Australias minister for klimaendringer og energi.

Supermakt på fornybar energi

- Australia kan og bør bli en supermakt for fornybar energi, og fortsetter vår rolle som en pålitelig energieksportør over hele verden. Det er viktig å utvikle teknologi for å lage, lagre og bruke hydrogen, inkludert å utnytte potensialet vårt som en konkurransedyktig eksportør av energiintensive grønne metaller, legger Bowen til.

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Kimek får dispensasjon
Acta Marine går for to nye metannoldrevne CSOV-skip designet av Ulstein
ByeMark Stål «reddet» av to andre lokale firmaer
AKVA Group med sin største byggekontrakt
ECOFIVE-trålaren ble "Årets Skip 2023"
HAV Group satser på grønn omstilling for nærskipsfart
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094