23948sdkhjf

voestalpine mottar 1,5 milliarder euro for produksjon av grønt stål

Den østerrikske stålprodusenten voestalpine har nådd neste godkjenningsstadium for å jobbe med klimavennlig stålproduksjon i Østerrike, etter at prosjektet fikk grønt lys for et år siden.

En investering på rundt 1,5 milliarder euro gjøres for å bygge én lysbueovn på hver av de to lokalitetene, Linz og Donawitz.

Settes i drift i 2027

Som en del av planen «greentec steel» vil byggingen starte i 2024, og idriftsettelse av de to enhetene vil finne sted i 2027. Dette vil tillate konsernet å redusere sine CO2-utslipp med opptil 30 prosent fra 2027, ifølge en pressemelding.

- «Greentec steel» er Østerrikes største klimabeskyttelsesprogram. Det vil tillate oss å spare 5 prosent av hele Østerrikes årlige CO2-utslipp fra 2027. Vi må starte i år hvis vi skal nå målet vårt om å sette i drift de to nye lysbueovnene i Linz og Donawitz i 2027, sier Herbert Eibensteiner , administrerende direktør i voestalpine AG.

Framtiden

- Representantskapet har undersøkt voestalpines avkarboniseringsplan, som ble presentert av styret, og ga den enstemmig sin entusiastiske godkjenning. Denne investeringen vil sikre framtiden til våre to stålproduksjonssteder i Linz og Donawitz på lang sikt, og dermed også framtiden til vår gruppe, uttaler Dr. Wolfgang Eder, formann i representantskapet.

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
«Helge Ingstad“: Vaktsjefen anker dommen
Sterk start på året for Jotun
Kimek-fristen utløper i dag: 80 kan bli sagt opp
Oljeselskapet ConocoPhilips snuser på havvind
Kongsberg Gruppen og TGS inngår samarbeid
Tildeling av kontrakt for understell på Munin
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079