23948sdkhjf

voestalpine mottar 1,5 milliarder euro for produksjon av grønt stål

Den østerrikske stålprodusenten voestalpine har nådd neste godkjenningsstadium for å jobbe med klimavennlig stålproduksjon i Østerrike, etter at prosjektet fikk grønt lys for et år siden.

En investering på rundt 1,5 milliarder euro gjøres for å bygge én lysbueovn på hver av de to lokalitetene, Linz og Donawitz.

Settes i drift i 2027

Som en del av planen «greentec steel» vil byggingen starte i 2024, og idriftsettelse av de to enhetene vil finne sted i 2027. Dette vil tillate konsernet å redusere sine CO2-utslipp med opptil 30 prosent fra 2027, ifølge en pressemelding.

- «Greentec steel» er Østerrikes største klimabeskyttelsesprogram. Det vil tillate oss å spare 5 prosent av hele Østerrikes årlige CO2-utslipp fra 2027. Vi må starte i år hvis vi skal nå målet vårt om å sette i drift de to nye lysbueovnene i Linz og Donawitz i 2027, sier Herbert Eibensteiner , administrerende direktør i voestalpine AG.

Framtiden

- Representantskapet har undersøkt voestalpines avkarboniseringsplan, som ble presentert av styret, og ga den enstemmig sin entusiastiske godkjenning. Denne investeringen vil sikre framtiden til våre to stålproduksjonssteder i Linz og Donawitz på lang sikt, og dermed også framtiden til vår gruppe, uttaler Dr. Wolfgang Eder, formann i representantskapet.

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126