23948sdkhjf

Den nye KR 4 AGILUS fra KUKA - kompakt ytelse når det trengs

| Medlemsnyhet | Bedrift KUKA Nordic Norway

Den nye KR4 AGILUS fra KUKA er en liten, ultrakompakt robot som imponerer med høy presisjon, lite fotavtrykk og lave krav til vedlikehold.

Augsburg, juni 2020 – Med den nye KR 4 AGILUS får KUKA en het kandidat til førsteplassen på listene over smårobotikk fra og med oktober. Den kompakte roboten tilbyr høy ytelse til en gunstig pris. Den har en optimal design for et standard arbeidsområde på 600 x 600 mm, som er vanlig i elektronikkproduksjon, og for en rekke andre håndteringsoppgaver – også i andre bransjer.

Den lille, nye KR 4 AGILUS-roboten fra KUKA leverer – enten det er i små automasjonsceller, i produksjonsmiljøer med begrenset plass eller ved applikasjonsscenarioer der det stilles høye krav. Potensialet for automatiserte produksjonsprosesser er så å si ubegrenset med den nye modellen i nyttelastkategorien opptil 4 kg – ikke bare i elektronikkindustrien, men også i mange andre bransjer. Roboten kan installeres i en hvilken som helst posisjon, for eksempel på gulvet, veggen eller i taket, og i en hvilken som helst vinkel.

Flere funksjoner, flere egenskaper – med minimalt plassbehov

Roboten flytter laster på opptil 4 kg raskt og sikkert. Den økte rekkevidden på 600 mm gir den også flere bruksområder – sammenlignet med tidligere generasjoner er rekkevidden utvidet med nesten 40 %. Samtidig leverer den høyeste presisjon på minimalt med plass.

KR 4 AGILUS viser krefter i form av gjentakelsesevne og syklustider: Med et maksimalt avvik på 0,02 mm per arbeidstrinn og en syklustid på under 0,4 sekunder (den lille Adept-syklusen) plasserer roboten seg blant lederne i klassen. Når det gjelder vedlikehold, krever den ikke mye; den når sin maksimal levetid med minimal vedlikeholdsinnsats.

Den nye KR 4 AGILUS håndterer så å si ethvert miljø

Med IP40-klassifisering har KR 4 AGILUS høy beskyttelse og er for eksempel godt innenfor komfortsonen ved temperaturer mellom 0 og 55 grader. Påliteligheten er testet av TÜV; det europeiske CE-merket, og i tillegg er pålitelig kvalitet bekreftet blant annet av det amerikanske UL-sertifiseringsmerket. Brukere av KR 4 AGILUS trenger ikke engang å bekymre seg for følsomme komponenter; beskyttelse mot elektrostatisk ladning og utladning (ESD) gjør den også godt rustet for følsomme oppgaver.

Ytelse der det kreves

«Med KR 4 AGILUS fyller vi ikke bare et hull i KUKAs portefølje», sier Markus Hollfelder-Asam, porteføljesjef i KUKA. «Vi leverer en ny, liten robot i firekilosklassen som slår godt an og passer perfekt for et bredt spekter av automatiseringsoppgaver – i elektronikkindustrien og i en rekke andre bransjer.»

Takket være de ulike grensesnittene kan et stort utvalg periferiutstyr kobles til KR 4 AGILUS og dermed utvide bruksområdet. Og det aller beste? Den lille roboten har aller siste styringsteknologi fra KUKA, KR C5 micro med nyeste systemprogramvare KSS 8.7 som styrer og løser oppgavene med enda høyere effektivitet.

Medlemsnyhet

Bedrift
KUKA Nordic Norway

Sentrumsvegen 5
2860 HOV
Norge
KUKA Nordic Norway

Send til en kollega

0.127