23948sdkhjf
Del siden
Kurs

NDT Radiografisk prøving (RT) - nivå 2

Periode(r)
Løpende opptakelse

Industriell radiografi innebærer bruk av sterke strålekilder. For å kunne utføre radiografisk prøving, må du derfor fullføre relevant opplæring og ta sertifikat som NDT-operatør iht. NS-EN ISO 9712/ Nordtest i metoden. Dette videregående kurset er for deg som ønsker å sertifisere deg som nivå 2-operatør og dermed kunne utføre radiografisk prøving selvstendig.

Industriell radiografi, oftest kalt røntgen eller RT på folkemunne, er en godt egnet metode for å undersøke et objekts materialegenskaper, - uten å endre eller ødelegge selve objektet. Testmetoden inngår, som en av flere, i det som på engelsk kalles Non Destructive Testing (NDT).

Radiografisk prøving i dag den mest anvendte formen for materialtesting av defekter i emner, ettersom metoden kan brukes på alle typer materialer.

Kursinnhold
Vårt kursinnhold tilfredsstiller alle kravene til NS-EN ISO 9712/ Nordtest.  

Vårt mål er å gi deg et grundig innføring i alle relevante områder og sentrale begrep og prinsipp innen RT på nivå 2, slik at du kan utføre radiografisk prøving i industrien.

Forkunnskaper
Vi anbefaler at du har gjennomført vårt kurs Radiografisk prøving iht. NS-EN ISO 9712/ Nordtest, nivå 1 eller har tilsvarende kunnskap.

Du må også kunne dokumentere kjennskap til sikkerhetsregler og behandling av utstyr etter gitte krav, for å kunne jobbe med industriell radiografi. Hvis du ikke har erfaring med strålevern og strålesikkerhet, anbefaler vi at du tar vårt kurs NDT Strålevern før du påbegynner dette kurset.

Eksamen og sertifikat
Eksamen avholdes over to dager, i uken etter kursslutt. Erfaringsmessig stiller våre kursdeltakere godt forberedt til eksamen. Etter fullført kurs mottar du kursbevis fra Kiwa.

Sertifikat utstedes av et akkreditert sertifiseringsorgan etter fullført kurs, bestått eksamen og opparbeidet påkrevd praksistid.

Strenge krav til oss som kursarrangør
Vi er godkjent kursarrangør i henhold til de krav som stilles i NS-EN ISO/IEC 17024. Dette betyr at vi innfrir strenge krav til kursinnhold, HMS, utstyr og kursholdere. 

Andre NDT-kurs
Vi holder kurs og resertifiserings-kurs innen de fleste NDT-metodene. Du får et godt overblikk over vårt kurstilbud under: Kurs i NDT

Undervisnings adresse

Forusparken 22, Stavanger
Stavanger
Norge

Send til en kollega

0.031