23948sdkhjf
Del siden
Kurs

Ledelsessystemer for arbeidsmiljø og ytre miljø

Periode(r)
Løpende opptakelse

Vi lærer deg hvordan du leder arbeidet med å implementere og videreutvikle ledelsessystemer for ytre miljø og/eller arbeidsmiljø iht. ISO 14001:2015 og ISO 45001:2018. Vi ser på prinsippene for kontinuerlig forbedring ytre miljø- og arbeidsmiljøprestasjoner og hvordan et systematisk HMS-arbeid utføres for å tilfredsstille kravene til sertifisering iht. ISO 14001 og ISO 45001.

Du lærer hvordan du planlegger, gjennomfører og implementerer prosesser og aktiviteter iht. alle kravpunktene i standardene og hvordan du kartlegger de verdiskapende prosesser i virksomheter.

Vi tar for oss viktigheten av få det systematiske HMS-arbeidet forankret i virksomhetens verdiskapende prosesser og hvordan du bistår din bedrift med kartlegging og risikovurdering av miljøaspekter og farer i arbeidsmiljøet. Vi har også fokus på sammenhengen mellom ISO45001/ISO 14001 og HMS-internkontroll og hvilke utfordringer og fordeler bedriften vil oppleve med integrering av flere ledelsessystemer.

Forkunnskaper
Dette kurset er for viderekommende. Før du melder deg på, anbefaler vi at du har deltatt på våre kurs: Systematisk HMS-arbeid, Sikkerhet og beredskap , Systematisk arbeid med ytre miljø og en bedre behandling av avfall  og Revisjonsledelse og HMS-revisjon eller har tilsvarende kompetanse.

Ønsker du å bli uteksaminert som HMS-leder, er dette en obligatorisk modul i HMS Verneingeniørskolen

Ønsker du å bli Miljøleder eller Environmental Systems Manager, er kurset et valgfritt kurs i Miljølederskolen fra Kiwa

Undervisnings adresse

Kabelgaten 2, 0580 Oslo
Oslo
Norge

Send til en kollega

0.047