23948sdkhjf

AP&T skal oppgradere for Raufoss Terchnology

Raufoss Technology i Raufoss har gitt AP&T i oppdrag å oppgradere en av selskapets eksisterende smilinjer for produksjon av aluminiumsdeler.

Bestillingen inkluderer blant annet en spesialbygd bøyemaskin og en ny hydraulisk presse med 2500 tonns pressekraft.

Den oppgraderte linjen skal etter planen settes i drift i januar 2024.

Møte kunders framtidige behov

– I vårt anlegg utvikler og produserer vi leddarmer og andre aluminiumsdeler for mange ledende bilprodusenter. Med oppgraderingene av smilinjen vår som AP&T skal gjennomføre, vil vi få enda bedre muligheter til å møte våre kunders behov fremover, sier Hans Petter Kristiansen, CTO i Raufoss Technology.

Samarbeidet mellom de to selskapene strekker seg omtrent 25 år tilbake i tid, og omfatter både teknisk utstyr og service.

– Vi har en kontinuerlig dialog hvor vi diskuterer hvordan vi kan effektivisere produksjonen på ulike måter. Når det gjelder smilinjen så vi en mulighet til å forbedre både prosess og ytelse ved å bytte bøyemaskin. I 2021 utviklet vi en løsning med avansert prosesskontroll basert på vår teknologi for hydrauliske presser, for installasjon i 2023, sier Dan Barvö, Key Account Manager i AP&T.

Ny forespørsel

Etter sommerferien i 2022 kom en ny forespørsel fra Raufoss. Også denne gangen dreide det seg om den aktuelle smilinjen, men en annen maskin.

– En av linjens hydrauliske presser skulle byttes ut med en større presse og kunden ville vite hvor raskt vi kunne produsere en ny. Et ikke helt enkelt spørsmål, gitt forsinkelsene i forsyningskjeden som gjensto etter pandemien, sier Dan Barvö.

Vel klar over bekymringene uplanlagt nedetid kan bety for leverandører til den just-in-time avhengige bilindustrien, var det viktig for AP&T å presentere en optimalisert, gjennomtenkt løsning til tross for tidspresset.

Korte ned ledetidene

Forslaget gikk bra, bestillingen ble lagt inn i desember 2022, og AP&T har siden jobbet hardt for å korte ned ledetidene. Alt skal etter planen være på plass og integrert i eksisterende ledning på Raufoss i begynnelsen av januar 2024.

– Det gleder vi oss veldig til. Med det nye utstyret på plass vil vi kunne produsere større detaljer enn tidligere, samtidig som vi forkorter syklustidene og oppnår en mer effektiv prosess. Vi er trygge på AP&T og at dette blir veldig bra, sier Hans Petter Kristiansen.

Kilde: Pressmelding fra AP&T

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094