23948sdkhjf

Raufoss Technology: - Det var veldig nære denne gang

En opptrapping av streiken hos Raufoss Technology ville fått konsekvenser hos flere av deres internasjonale kunder, deriblant Volvo.

126 av 186 ansatte ved bildelsbedriften i Raufoss Industripark ville blitt tatt ut i streik fredag, dersom partene – LO/YS og NHO – ikke hadde kommet til enighet torsdag ettermiddag.

Måtte nesten sende fly til Kina

– Dette var veldig nære. Det var så nære at vi var nære ved å sende et fly fra Kina til Norge med deler, noe vi nå unngår, sier fabrikksjef Thomas Wasenden hos Raufoss Technology til Oppland Arbeiderblad (OA).

Han legger til at en streik ville fått store konsekvenser for Volvo og deres fabrikker i Sverige og Belgia, og at kundene utenfor Norge hadde lite forståelse for streiken.

– Signalene jeg har fått er at øverste ledelse i Volvo ville ta direkte kontakt med norske myndigheter om konsekvensene av en eventuell streik, sier Wasenden videre til OA. Han mener streiken ville gått utover flere kundeforhold.

Kan opprettholde påliteligheten

- Nå kan vi opprettholde påliteligheten vår, sier han, og legger til at han torsdag la planer for en opptrapping av streiken.

Han peker også på at bilindustrien har slitt veldig de siste årene som følge av pandemien, shippingproblemer og økte strøm- og materialkostnader.

- En streik oppå dette ville falle svært uheldig ut, sier han avslutningsvis.

Kilde: Oppland Arbeiderblad (OA)

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Kimek får dispensasjon
Acta Marine går for to nye metannoldrevne CSOV-skip designet av Ulstein
ByeMark Stål «reddet» av to andre lokale firmaer
AKVA Group med sin største byggekontrakt
ECOFIVE-trålaren ble "Årets Skip 2023"
HAV Group satser på grønn omstilling for nærskipsfart
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094