23948sdkhjf

Aker BP: Frosk i produksjon

Aker BP rapporterer at utbyggingsprosjektet Frosk i Alvheim-området er ferdigstilt og produksjonen har startet på tid og innenfor budsjett, kun 18 måneder etter overlevering av Plan for utbygging og drift (PUD).

Aker BP er operatør og Vår Energy AS lisenspartner.

​- Frosk-prosjektet er levert med høy kvalitet, på tid og innenfor budsjett av Aker BPs prosjektteam i nært samarbeid med våre leverandører. Dette er et meget godt eksempel på hva vi kan få til med alliansemodellen, hvor vi jobber sammen med våre leverandører som ett team mot et felles mål og med felles insentiver. Frosk-utbyggingen illustrerer også hvordan vi kan øke verdiskapingen fra eksisterende felt gjennom økt produksjon og forlenget levetid samtidig som vi reduserer enhetskostnader og utslippsintensiteten, sier administrerende direktør i Aker BP, Karl Johnny Hersvik.

Investeringer på ca to milliarder

Frosk-feltet er koblet opp mot Alvheim produksjonsskip (FPSO) med eksisterende havbunninfrastruktur, og utnytter ledig kapasitet i prosesseringsanlegget med bare en marginal økning i strømforbruk og CO2-utslipp.  

Frosk-prosjektet er levert innenfor investeringsanslagene på rundt to milliarder norske kroner (om lag 230 millioner dollar). Utvinnbare reserver i Frosk er estimert til rundt 10 millioner fat oljeekvivalenter.  

Alvheim-feltet blant de mest effektive på norsk sokkel, og ressursgrunnlaget har mangedoblet seg siden oppstarten. Dette er resultatet av målrettet utforsking og reservoarutvikling, teknologisk innovasjon og ikke minst et godt samarbeid med strategiske leverandører under Aker BPs alliansemodell.

Første av tre prosjekter

Alvheim-området drar stor nytte av kontinuitet på rigger, fartøy, anlegg og personell gjennom vårt velprøvde alliansekonsept. Dette er av stor betydning fremover hvor vi kan overføre læring og kontinuerlig forbedring av metoder og teknologi over til neste prosjekt.

Frosk er det første av tre nye subsea-utbyggingsprosjekter til Alvheim FPSO. Kobra East og Gekko planlegges å komme i produksjon tidlig i 2024 mens Tyrving forventes å komme på strøm i 2025.

 

Kilde: Pressemelding fra Aker BP

KLIKK for alle artikler i Offshore og havvind.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094