23948sdkhjf

Råbygg AS skyldig 34 millioner kroner etter konkursen

Selskapet som drev med montering av råbygg i stål er skyldig dobbelt så mye som først antatt.

SKYLDER 34 MILLIONER KRONER: Råbygg skylder penger til 67 bedrifter og 16 ansatte.

Det skriver avisa Budstikka.

Videre opplyser Budstikka at det konkursrammede selskapet startet opp i mai 2020 og spesialiserte seg på prosjektering, rådgivning og montering av råbygg i betong og stål. Virksomheten hadde 18 ansatte og fem prosjekter som ikke var ferdigstilte per konkursåpningen.

Boet skylder penger til 67 bedrifter og har mottatt 16 krav om lønn og/eller feriepenger. De har 34,2 millioner kroner i gjeld. Eier kjøpte deler av selskapet etter konkursen for 250.000 kroner.

Johan Mølbach-Thellefsen i advokatfirmaet Dehn DA er bostyrer for Råbygg AS konkursbo. Han mener at flere omstendigheter gjorde at Råbygg AS gikk konkurs.

Budstikka opplyser at dette var Råbygg AS sine påbegynte prosjekter:

  • Hytteplan AS med garasjeleveranse.
  • Bokvalitet AS på Hønefoss.
  • Kvitfjell Alpingrend i Ringebu.
  • Beitostølen Fjellandsby AS.
  • Alpelia AS med tre fritidsleiligheter i Hemsedal.
  • MWC Gruppen AS med seks bygg på Fjellnest i Hemsedal.
  • Innberetningen viser til prosjekt i Enebakk.

Budstikka skriver at bostyrer mener Råbygg ikke har klart å lede og følge opp alle prosjekter og hadde ansatte som ikke var sammensveiset.

– Enkelte prosjekt var også feilkalkulert. Råbygg fakturerte heller ikke prisøkningene. Prosjektlederne må ha mistet kontrollen, sier Mølbach-Thellefsen til Budstikka.

Videre forteller Mølbach-Thellefsen til Budstikka at han er skeptisk til regnskapsførselen. Han mener de ikke førte nøye nok prosjektregnskaper. Råbygg AS hadde leverandørgjeld på ni millioner kroner som forfalt i november 2022. Slik gjeld skal selskapet være godt kjent med før fakturaene forfaller.

Kilde: Avisa Budstikka.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078