23948sdkhjf

Reduserer stålbehovet, kan spare byggherren for millioner

MINDRE STÅL: Råbygget utgjør en betydelig andel av byggekostnadene. Ofte er det mulig å bruke mindre stål og dermed spare penger.

Det skriver A Bygg Entreprenør i en pressemelding.

Gjennom å utfordre dimensjonering og utforming av råbygget reduserer A Bygg Entreprenør byggherrens råbyggkostnader med 10-20 prosent.

– Ved å utfordre eksisterende valg og løsninger, kan vi oppnå store besparelser for byggherren. Råbygget er et av områdene hvor vi ofte ser et stort potensial for besparelser. Vi sitter ikke med nøyaktige tall, men vi ser at vi ofte oppnår besparelser på 10-20 prosent, sier Morten Raugstad, adm.dir. i A Bygg Entreprenør.

De største gevinstene høstes i begynnelsen av prosjektet, ikke i slutten.

– Vi oppdager ofte et potensial for store besparelser i ferdig utviklete prosjekter. Men når prosjektet er ferdig definert, har stort sett toget gått. De mest aktive byggherrene kommer til oss med en gang de har en tomt og en idé. Ved å gi oss en plass rundt bordet allerede i utviklingen av prosjektet sikrer de seg et mer lønnsomt prosjekt, sier Raugstad.

A Bygg Entreprenør er med sine 30 ansatte og en omsetning på 1,2 mrd kroner landets ledende entreprenør innenfor logistikk. Selskapet utvikler, prosjekterer og gjennomfører byggeprosjekter i det sentrale Østlandsområdet.

Kilde: Pressemelding fra A Bygg Entreprenør.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078