23948sdkhjf

Internasjonalt rederi bestiller kabelleggingsfartøy fra Vard

Vard har signert en kontrakt med et internasjonalt rederi for design og bygging av et nytt kabelleggingsfartøy.

Det 95 meter lange fartøyet, som i sin helhet skal bygges av Vard-nettverket, inkluderer hovedsystemer og utstyr.

Den vil omfatte 60 enkeltlugarer, med en pullertkraft på over 60 tonn og totalt 3700 tonn kabelinstallasjonsutstyr, skriver offshore-enerby.biz.

14 knop

Ifølge Fincantieri vil fartøyet kunne nå 14 knops fart og vil skille seg ut for løsningene som er installert om bord, inkludert DP2 posisjonerings- og sjøoppfølgingssystemet, en avansert standard fra Den internasjonale maritime organisasjonen.

Levering er planlagt til 2024.

 

- Denne kontrakten er nok et oppmuntrende bevis på den strategiske soliditeten til den nye forretningsplanen. Faktisk tildeles den bare noen få dager etter kunngjøringen av bestillingen på fire fartøyer som skal operere i vindparkene fra en annen primær kunde, sier Pierroberto Folgiero, administrerende direktør i Fincantieri.

- Lovende verftsutsikter

- Dette bekrefter den store uroen hele offshoresektoren opplever, samt Fincantieris evne til å gripe disse mulighetene takket være sin spesifikke ekspertise. Vi tror at dette markedet har svært lovende vekstutsikter, ettersom det kanaliserer globale makrotrender som digitalisering, energiomstilling og teknologisk forrang, som konsernet har identifisert som hjørnesteiner for å se på fremtiden på en systematisk måte, legger han til.

 Tidligere denne måneden la den norske eieren og operatøren av fartøyer som betjener offshore vindindustri, Edda Wind, en ordre på €250 millioner til Vard på fire nye commissioning service operation-fartøy (CSOV), med opsjoner for bestilling av opptil fire ekstra CSOVer.

 Vard bygger også et nytt kabellag for den italienske kablingsgiganten Prysmian Group, kabelleggingsfartøyet «Calypso» for Van Oord, samt Ocean Infinitys høyteknologiske Armada-flåte.

Kilde: Offshore-energy.biz

KLIKK for alle artikler i Verft og fartøy.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
DNV-ansatte får milliard-bonus
Romsdal Processing stanser permitteringene
Rana Gruber vil forhøye kvaliteten på jernmalmen
Skipsfart: Flere grunnstøtinger i fjor
To riggkontrakter og samarbeidsavtale med Transocean
Kongsberg Maritime skal levere til tre tankskip
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.157