23948sdkhjf

Nordic Steel med ny havvindkontrakt

Nordic Steel har fått kontrakt med Aibel for å levere ventilasjonskanaler til havvindparken Hornsea 3 utenfor østkysten av Storbritannia.

- Vi vinner enda en kontrakt innen fornybar energi og gleder oss til å ta del i et fremtidsrettet prosjekt som Hornsea 3. Tilliten vi får fra Aibel på havvind viser at Nordic Steel leverer kvalitet og gjennomfører prosjektene til riktig tid, og at samarbeidet mellom selskapene er særdeles godt, sier Thor Erik Hebnes, leder av HVAC-avdelingen i Nordic Steel.

Hornsea 3 er den tredje utbyggingen av Hornsea-feltet i Nordsjøen, utenfor østkysten av Storbritannia. Det danske energiselskapet Ørsted er operatør og utvikler.

Doggerbank og Hornsea

Nordic Steel har levert ventilasjonskanaler til Doggerbank A, B og C for Aibel siden 2020. Nå står Hornsea 3 for tur, der to omformerplattformer skal utstyres med ventilasjonkanaler.

Aibel skal bygge to omformerplattformer til Hornsea 3. HVDC, eller høyspent likestrømsteknologi, skal brukes for å levere energi til tre millioner britiske husstander. Ventilasjon er svært viktig på denne type plattformer og kanalene må være av aller beste kvalitet.

- Vi skal produsere 130 tonn med ventilasjonskanaler til hver av omformerplattformene. Denne kontrakten gjør at vi har arbeid til midten av 2024, utdyper Hebnes.

Store prosjekter passer godt

Satsingen på fornybar energi gir resultater for Nordic Steel.

- Erfaringen og kompetansen vår innen fornybar energi blir fremhevet av operatører og kunder. I konsernet vårt håndterer vi alt fra prosjektledelse til tegning, produksjon og logistikk. Vi har et apparat som håndterer store prosjekter svært godt, og derfor passer Hornsea 3 veldig bra til Nordic Steel, forteller Hebnes.

Fornøyd: Thor Erik Hebnes, leder av HVAC-avdelingen i Nordic Steel, er godt fornøyd med kontrakten med Aibel. Foto: Nordic Steel

Nordic Steel er Norges ledende produsent av ventilasjonskanaler og utstyr til alle bransjer, også kalt HVAC-utstyr. Til Hornsea 3 leveres kanaler i klasse A, Simduct (klasse F), B og E.

Flere og flere velger Nordic Steel

Nordic Steel er leverandør til fremtidsrettede prosjekter i alle bransjer, og har solid erfaring blant annet innen havvind, landbasert oppdrett og energi- og kraftforsyning.

- Flere og flere velger oss som sin leverandør fordi vi tar bærekraftige valg i egen drift, tilbyr miljødeklarasjoner og grønt stål. Vi er en trygg samarbeidspartner som dokumenterer at vi leverer kvalitet og har reell gjennomføringsevne, sier Hebnes.

All produksjon i Nordic Steel foregår på Bryne.

- Vi er tett på produksjonen hele tiden, noe som kommer kundene våre til gode. Når Aibel velger Nordic Steel til Hornsea 3 støtter de norsk produksjon og sikrer lokale arbeidsplasser. Det setter vi stor pris på, avslutter Hebnes.

Kilde: Pressemelding fra Nordic Steel

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095