23948sdkhjf

Aker BP ønsker økt kunnskap om havbunnsmineraler

Aker BP er positiv til en mulig åpning for letelisenser til havbunnsmineraler slik at kommersielle aktører kan drive kunnskapsinnhenting om miljømessige forhold og ressursgrunnlag.

Aker BP er faglig engasjert for å øke kunnskapsgrunnlaget for fremtidige avgjørelser.

«Vi har ennå ikke besluttet om vi vil søke dersom det åpnes for letelisenser til havbunnsmineraler på norsk sokkel», skriver selskapet på sine hjemmesider.

Avventer høringsrunde-oppsummering

Og fortsetter:

«Vi avventer regjeringens oppsummering av høringsrunden som pågår. Dersom det blir en åpning for letelisenser, vil vi vurdere deltagelse for å fremskaffe data rundt ressurspotensialet, økonomi og miljøpåvirkning. Dette vil i så fall være i tråd med vår strategi, hvor vi i tillegg til å produsere olje og gass med industriledende, lave utslipp og skape betydelige inntekter for eiere og staten skal bidra med kunnskap, data og erfaringer til nye bransjer».

Beslutningen om en eventuell utvinningsfase ligger mange år inn i fremtiden. Det er først når man vet hvor, hvor mye, hvordan og hva som kan utvinnes, og samtidig har kartlagt det marine liv i et gitt område, at samfunnet kan vurdere natur- og miljøkonsekvenser av en slik aktivitet sett opp mot alternativene.

Miljømessig og økonomisk forsvarslig

«Vi er overbevist om at de beste beslutningene tas når de er basert på åpent tilgjengelige og relevante fakta som er vurdert mellom relevante fagmiljø og interessegrupper. Aker BP kommer kun til å vurdere å utvinne havbunnsmineraler dersom dette er miljømessig og økonomisk forsvarlig», heter det avslutningsvis fra selskapet.

 

Kilde: Kilde: Aker BP

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
To riggkontrakter og samarbeidsavtale med Transocean
Kongsberg Maritime skal levere til tre tankskip
Fiskebåten sank og to omkom – nå har Havarikommisjonen konkludert
SSAB lanserer nytt stål uten fossile utslipp
Sjømatnæringen: - Regjeringen har verken lyttet eller forstått
Lakseskatten reduseres
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.16