23948sdkhjf

Opplandske Betong er konkurs - 57 mister jobben

Allerede i januar ble tre ansatte sagt opp. Og nå er hele Opplandske Betong Gruppen AS med tre datterselskap konkurs.

KONKURS: Oppland Arbeiderblad (OA) skriver at selskapet i mer enn 75 år har opparbeidet seg et solid rykte som spesialist på komplette bæresystemer i betong, stål og tre.

Oppbudsbegjæringen ble levert tingretten mandag. Det betyr at 57 ansatte mister jobbene sine.

Prosjekter kan bli rammet

- Dette er triste nyheter, sier styreleder i Opplandske Betong Gruppen, Stian Strand Molstadkroken til OA.

Gruppen består av de tre selskapene Betong Prosjektering, Betong Eiendom og Betongindustri. Sistnevnte AS er det bærende selskapet med drøyt 95 prosent av omsetningen i gruppen, med 182 millioner kroner i 2021 - og 14 millioner kroner i minus før skatt.

Det er nå opp til bobestyrere å vurdere om igangsatte prosjekter skal fortsette og fullføres eller ikke. Men styrelederen sier at igangsatte prosjekter potensielt kan bli rammet.

I januar ble tre ansatte ved Dokka-fabrikken sagt opp i et forsøk på å spare penger. Men det var ikke nok. Helt til søndag kveld ble det jobbet med å finne en løsning for videre drift, men dette lot seg ikke gjennomføre, og mandag fikk de 57 ansatte beskjeden om at konkursen var et faktum på et allmøte.

Manglende betaling fra kunder

Det blir nå ikke levert noe ut til kunder, fordi det viktigste nå er å sikre verdier i konkursboet.

Manger årsaker: Ifølge styreleder i Opplandske Betong Gruppen, Stian Strand Molstadkroken, var det flere årsaker til at bedriften nå er gått konkurs. Foto: Tema Eiendom

Daglig leder Ken Ove Nyhus ved Opplandske Betong sier til OA at manglende betalinger fra store kunder bidro til konkursen.

- Utsatte betalinger til oss er gjort innenfor kontraktsavtaleverket, så kundene har ikke brutt noen regler, men det har bidratt til at vi nå er konkurs. Dette kombinert med økte kostnader og færre nye kontrakter har bidratt til situasjonen vi nå er kommet i, sier Nyhus til avisa.

Høyere utgifter

Styreleder Molstadkroken peker også på høye strømutgifter og økte priser på sement og stål som bidragene faktorer til konkursen. Han sier at de fleste kontraktene som Opplandske betong har, ble inngått for et til to år siden med fastpris, og det derfor var umulig å regulere kontraktene på et senere tidspunkt.

Ifølge hjemmesiden til selskapet, var nedslagsfeltet Innlandet, Oslo og de tidligere fylkene Buskerud og Akershus. Opplandske Betong har hovedkontor på Gjøvik og anlegg på Dokka.

Kilde: Artikkel i Oppland Arbeiderblad, proff.no

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095