23948sdkhjf

Prysmian begynner byggingen av nytt kabelleggingsfartøy

Prysmian har startet byggingen av sitt nye kabelleggingsfartøy med en stålkutteseremoni ved VARDs verft i Romania.

Byggingen av søsterfartøyet til kabelleggeren «Leonardo da Vinci» startet 16. februar ved Vard Tulcea i Romania.

 Det skriver offshore-energy.biz.

171 meter langt skrog

- Prysmian Group hadde æren av å trykke på knappen for å starte laserkutteren som begynte å forme det massive 171 meter lange skroget til det nye fartøyet, som forventes å gå i drift i løpet av første kvartal 2025, sier Sebastiano Aleo, leder for installasjon av ubåtsystemer i BU-prosjekter i Prysmian.

- «Leonardo da Vinci» har overgått alle forventninger siden hun ble levert i 2021. Dette nye fartøyet vil tillate oss å møte de nye utfordringene i et marked i stadig utvikling med en flåte på seks skip, fortsetter han.

"Grønn" sertifisering"

Ifølge Prysmian vil det nye fartøyet ha «grønn» sertifisering, høy kabellastkapasitet og navigasjonshastighet, som vil redusere antallet kabelinstallasjonskampanjer som trengs betydelig, noe som muliggjør en generell reduksjon i CO2-utslipp og en reduksjon i drivstofforbruk på omtrent 40 prosent sammenlignet med til et tradisjonelt kabelleggingsfartøy.

Dessuten kuttet motorene NOX-utslippene med 85 prosent, noe som gjør at kabellaget kan overholde de strengeste internasjonale miljøkravene.

Fartøyet er utviklet for å utføre komplekse installasjonsoperasjoner, støttet av en rekke gravesystemer, inkludert kraftige ploger og posisjonerings- og sjøholdingssystemer, kombinert med redusert miljøfotavtrykk, opplyser Prysmian.

For dyp på 3000 meter

Som «Leonardo Da Vinci» vil det nye kabelleggingsfartøyet også være utstyrt med lignende kabelinstallasjonsutstyr, for eksempel en kapstan egnet for dypvannsinstallasjon på over 3000 meter, en andre uavhengig leggelinje med lineære kabelmotorer for å øke driftsfleksibiliteten , og to karuseller på 7.000 og 10.000 tonn.

Prysmians flåte består i dag av fem kabelleggingsfartøyer, inkludert «Giulio Verne», med en merittliste på rundt 35 år, «Cable Enterprise», hovedsakelig brukt til installasjon av offshore vindeksportkabler, «Ulisse», en lekter for installasjon på grunt vann, «Barbarossa», en liten lekter nylig lagt til flåten og designet for operasjoner i svært grunt vann og tidevannssoner, og «Leonardo da Vinci».

Kilde: Offshore-energy.biz

KLIKK for alle artikler i Verft og fartøy.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094