23948sdkhjf

Rekordår for Reach Subsea

Reach Subsea med hovedkontor i Norge har oppnådd rekord-høye inntekter, og driftsresultat for hele året og fjerde kvartal 2022 endte med ordrereserven sju ganger høyere enn året før.

For hele 2022 økte omsetningen til 1 163 millioner kroner, mens EBIT endte på 105,2 millioner kroner, sammenlignet med 79,1 millioner kroner i 2021.

Solid fjerdekvartal

I fjerde kvartal økte omsetningen med 84 prosent til 327 millioner kroner, mens EBIT vokste underliggende med 180 prosent til 34,6 millioner kroner, skriver offshore-energy.biz.

Forbedringen sies å være drevet av høy utnyttelse, forbedret prissetting, solid utførelse og tillegg av iSurvey- og Octio-virksomhetene.

Første undervannsstøttefartøyet

I fjor startet Reach Subsea byggingen av det første autonome undervannsstøttefartøyet «Reach Remote». Ifølge selskapet går prosjektet godt, med levering sent i 2023.

- Vi har økt vårt tjenestetilbud og samtidig utvidet vår fartøykapasitet på gunstige vilkår i løpet av 2022. Kombinert med høy aktivitet og utnyttelse har dette ført til en meget sterk utvikling både i omsetning og lønnsomhet, sier Reach Subseas administrerende direktør Jostein Alendal.

 

- Reach Subsea er nå en komplett ende-til-ende subsea-tjenesteleverandør med en moderne og fleksibel kjerneflåte, og med en ordrebok på 740 millioner kroner er vi klar for en fortsatt sterk utvikling, fortsetter han.

Andre året på rad med rekord

Det er ikke første gang Reach Subsea melder om rekorder. Det norske selskapet rapporterte nemlig i 2021 som det beste regnskapsåret i selskapets historie.

 

Når det gjelder de siste nyhetene, signerte Reach Subsea i slutten av 2022 en avtale med Østensjø Rederi om å kjøpe et av sine flerbruks ROV-støttefartøy.

Denne måneden inngikk selskapet en charterkontrakt og tilsvarende opsjonsordning med Olympic Subsea for det multifunksjonelle subsea støtte- og konstruksjonsfartøyet "Olympic Triton", samt sikret seg en kontrakt og fartøyskapasitet for å levere et dekommisjoneringskop i Nordsjøen.

Kilde: Offshore-energy.biz

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078