23948sdkhjf

Milliardkontrakt til Aibel på Hammerfest LNG

På vegne av partnerne i Snøhvit Unit* har Equinor tildelt Aibel en EPCI-kontrakt for modifikasjonsarbeid på Hammerfest LNG-anlegget. Kontrakten har en verdi på om lag 8 milliarder kroner.

EPCI-kontrakten omfatter prosjektering, innkjøp, bygging og installasjon i forbindelse med Snøhvit Future-prosjektet som består av et landbasert kompresjonsanlegg samt elektrifisering av Hammerfest LNG-anlegget. Oppdraget var en opsjon i FEED-kontrakten (Front-End Engineering and Design) som Aibel ble tildelt i september 2020.

Levetid fram mot 2050

Kontrakten er tildelt med forbehold om at prosjektet blir godkjent av myndighetene.

Aibel skal i tillegg utføre ytterligere oppgradering av eksisterende systemer på Hammerfest LNG for å robustgjøre anlegget for forlenget levetid fram mot 2050.

Aibel var hovedkontraktør for det omfattende utbedringsarbeidet som ble utført etter brannen på anlegget i september 2020, og hvor Aibel raskt mobiliserte rundt 170 ingeniører og over 1000 operatører i rotasjon på anlegget.

Vært fast leverandør til Equinor lenge

- Vi har siden 2006 vært Equinors faste leverandør av vedlikeholds- og modifikasjonstjenester på Hammerfest LNG, og våre ansatte har opparbeidet god kjennskap til anlegget og utviklet gode relasjoner til Equinor. Vi har i tillegg omfattende erfaring fra tilsvarende modifikasjons- og elektrifiseringsoppdrag og er veldig takknemlige for at Equinor velger oss som hovedkontraktør i utviklingen av fremtidens LNG-anlegg på Melkøya, sier konsernsjef i Aibel, Mads Andersen.Prosjektering starter umiddelbart og Aibel vil videreføre store deler av organisasjonen fra FEED-kontrakten ved kontoret i Asker i kombinasjon med kompetanse fra modifikasjonsmiljøene til Aibel på Vestlandet og i Nord-Norge. På topp vil prosjektet engasjere rundt 350 ingeniører og prosjektmedarbeidere.

Signering: Digital kontraktsignering ved Mette Halvorsen Ottøy (t.v.), direktør for anskaffelser i Equinor, og Mads Andersen, konsernsjef i Aibel. Til høyre: Siv Skadsem, Equinors porteføljeleder for nye utbygginger på norsk sokkel. Foto: Lizette Bertelsen/Equinor

Om lag 1200 årsverk

Som en del av kontrakten skal Aibel også gjennomføre store og komplekse modifikasjoner på anlegget. Det er planlagt med cirka 1200 årsverk i løpet av bygge- og installasjonsfasen på Hammerfest LNG. Aibel vil i tillegg utføre fabrikasjon av større moduler ved sine verft. Hovedtyngden av arbeidet vil være i perioden 2024-2026.

I år og neste år vil Aibel tildele flere større bygg- og anleggsentreprise-kontrakter for utførelse på anlegget. Det vil legges til rette for bruk av lokale leverandører i flere faser av prosjektet. Norconsult vil være ansvarlig underleverandør for prosjektering av bygg- og anleggsarbeidet.

Aibels arbeid med prosjektet er planlagt ferdigstilt i slutten av 2027.

Kilde: Pressemelding fra Aibel

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125