23948sdkhjf

Greenpeace demonstrerte ved Aibels verft

Greenpeace-aksjonister måtte tas hånd om av politiet ved Aibels verft i Haugesund lørdag.

Bakgrunnen for aksjonen var anløp av to oljeskip, og demonstrantene tok seg blant annet om bord i det ene fartøyet.

Demonstrasjonen skal ifølge Haugesunds Avis (HA) ha gått «rolig for seg», og politiets oppgave var primært i å ivareta ytringsfriheten. Greenpeace aksjonerte i forbindelse med skipet «White Merlin» og produksjons- og lagringsfartøyet «Shell Penguins FPSO» ankomst til Aibel-verftet i Haugesund.

Var varslet på forhånd

Politiet var varslet om aksjonen på forhånd og da «White Marlin» la til kai ved verftet søndag formiddag var politiet raskt på stedet og tok hånd om demonstrantene uten at de ble arrestert.

– De holdt sin markering, og vi har påsett at det ikke er skjedd sikkerhetsbrudd, sier Innsatsleder Tore Frøyland-Jensen i politiet til HA, som legger til at politiet har hatt dialog med Greenpeace i forkant.

Gikk om bord: Demonstrantene gikk blant annet om bord i "Shell Penguins FPSO". Foto: Shell

Aksjonert tidligere

Det er ikke første gang Greenpeace har demonstrert mot FPSO-skipet «Shell Penguins». Skipet var har vært på en lang ferd fra et verft i Kina, og ved Kanariøyene klatret fire Greenpeace-aktivister om bord i fartøyet. Ytterligere to aksjonister gikk om bord i Den engelske kanalen.

«Shell Penguins FPSO» er ifølge HA 118 meter høy, og er ifølge Energy Voice tilsvarende en 42 etasjers boligblokk. Aibel skal ferdigstille FPSOen for Shell UK, som skal bruke den på Penguin-feltet nordøst for Shetland.

 

Kilde: Haugesunds Avis

KLIKK for alle artikler i Verft og fartøy.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078