23948sdkhjf

Hederspris til Jan Fredrik Meling

Tidligere administrerende direktør i Eidesvik, Jan Fredrik Meling, er tildelt utmerkelsen «Lifetime Achievement Award» fra tidsskriftet Offshore Suport Journal.

Utmerkelsen gis til enkeltpersoner innenfor markedet for offshorefartøy som har gjort en særskilt og viktig innsats, og som har vist fremragende lederskap. Prisen ble delt ut under den årlige OSJ-konferansen i London 8. februar.

Adm. dir. i 16 år

Meling var administrerende direktør i Eidesvik i over 16 år inntil han gikk av med pensjon i desember 2021. Gjennom hans tid som øverste leder tok selskapet en posisjon som ledende innen bruk av nye utslippsreduserende teknologier i skip.

Juryens begrunnelse sier:

-   Meling får prisen for sitt inspererende lederskap gjennom en lang karriere, der han har styrt Eidesvik fram til en posisjon som spydspiss innenfor markedet for offshorefartøy. Særlig for hans visjon om å teste ut nye teknologier og alternative drivstoff for å redusere klimagassutslip fra selskapets flåte.

Verdens første fartøy med LNG

Begrunnelsen ble eksemplifisert med Eidesviks forsyningsfartøy "Viking Energy", som var verdens første offshorefartøy med LNG-drift, og også verdens første fartøy med batterinotasjon.

-   Melings entreprenørånd og evne til å forplikte seg til disse utslippsreduserende teknologiene, og hans villighet til å ta risikoen tiår før andre selskap, har kommet hele bransjen til gode. Det har gitt industrien viktig læring, og det har bidratt til å forme retningslinjer og reguleringer for nye drivstoff og nye teknologer. Vi ser frem til Eidesviks neste eventyr – testing av ammoniakkdrift, sa juryen.

Kilde: Pressemelding fra Eidesvik Offshore

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
138 hos Easee permitteres
Fortsatt nedgang i råstål-produksjonen
Hydro leverer aluminium med nær null karbonfotavtrykk
iTec utvider mot vest med oppkjøp
Rec Solar starter opp igjen
Norautron-sjefen: - Verst for de som blir berørt
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.252