23948sdkhjf

Trafigura mener seg nikkelsvindlet

Og råvarehandelsselskapet kan tape 5,8 milliarder kroner på det de mener er svindel.

Trafigura, som er et stort råvarehandelsselskap, oppdaget nemlig at lasten de trodde inneholdt nikkel, inneholdt materialer av mye lavere verdi.

Svindlet av indisk forretningsmann

E24 skriver at selskapet mener seg svindlet av flere selskaper som en inder forretningsmann står bak. Det skriver Trafigura i en pressemelding.

Trafigura avdekket forholdet da de sjekket innholde i beholderne som skulle inneholde nikkel, men som da inneholdt råmaterialer av mye lavere verdi.

I løpet de siste to månedene har Trafigura satt av store ressurser til å avdekke det de mener er systematisk bedrageri. E24 skriver at det blant annet skal dreise seg om bruk av falsk dokumentasjon. Av pressemeldingen fra selskapet går det fram at det meste av forsendelsene fortsatt er i transitt og venter på videre inspeksjon.

Påført store tap

Ifølge Trafigura skal svindelen som selskapet mener seg utsatt for, ha påført dem så store tap at det i første kvartal er satt av 577 millioner dollar (om lag 5,8 milliarder kroner) for å dekke det mulige tapet. Selskapet understreker i pressemeldingen at dette er den høyeste potensielle summen Trafigura kan tape som følge av den påståtte svindelen.

Kilde: E24

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
138 hos Easee permitteres
Fortsatt nedgang i råstål-produksjonen
Hydro leverer aluminium med nær null karbonfotavtrykk
iTec utvider mot vest med oppkjøp
Rec Solar starter opp igjen
Norautron-sjefen: - Verst for de som blir berørt
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.125