23948sdkhjf

Den ukrainske stålprodusenten Metinvest leverer frontlinjedroner

Den ukrainske stålprodusenten Metinvest Group har presentert 100 DJI Mavic 3-droner til Ukrainas væpnede styrker (AFU), som en del av Rinat Akhmetovs militære initiativ fra stålfronten.

Metinvest er en integrert gruppe av stål- og gruveselskaper, som styrer alle ledd i verdikjeden, fra gruvedrift og prosessering av jernmalm og kull til produksjon og salg av halvfabrikata og ferdige stålprodukter på tvers av stål- og gruveproduksjonsanlegg.

Det skriver Steeltimes International.

Sendt til fronten

Et stort parti med rekognoseringsutstyr vil gå til AFUs bakkestyrker og vil bli sendt til de østlige og sørlige områdene av fronten, spesielt til de hotteste stedene, inkludert Bakhmut, Avdiivka og Vuhledar. Den totale kostnaden for utstyret fra Metinvest er mer enn UAH 10 millioner ($270 000).

Overføringen av så mange ubemannede luftfartøyer (UAV) til AFU på en gang er rekord for Metinvest. Siden 24. februar 2022 har selskapet levert over 1100 droner til ulike enheter av Ukrainas forsvarsstyrker.

DJI Mavic 3 Fly More Combo er den mest populære og etterspurte dronemodellen i rekkene til AFU. Ifølge Metinvest hjelper de med å oppdage og ødelegge fienden i frontlinjen. UAV-en, som har den mest omfattende tilgjengelige pakken med et ekstra sett med batterier, brukes til rekognosering og brannkorreksjon. Konkurransefordelen til denne modellen, hevdes det, er dens utmerkede optikk og navigasjon.

Vil levere til seieren er et faktum

- Vi forstår at droner er en viktig del av AFUs taktikk, både når de forsvarer ukrainsk territorium fra invasjonen og når de går til motangrep mot angriperen. UAV-er, som DJI Mavic 3, er "øynene" til ukrainske soldater, og de er kvalitetsoppklaringsenheter som redder liv. Men dessverre er droner også forbrukbare i frontlinjen. Det er grunnen til at Metinvest Group siden begynnelsen av krigen, som en del av Rinat Akhmetovs militære initiativ for stålfronten, har fokusert på å tilby en kontinuerlig tilførsel av droner til AFU. Jeg merker meg at ingen fra privat sektor forsyner hæren med en slik farkoster – mer enn 1100 droner. Metinvest vil derfor fortsette å levere droner til AFU inntil seieren er oppnådd, bemerket Oleg Matvienko, leder for militær sikkerhet i Metinvest Group.

Tilførselen av UAV-er til de ukrainske væpnede styrkene er en av pilarene i motstanden mot angriperen. Kombinasjonen av rekognoserings- og brannkorreksjonsfunksjoner tillater bruk av droner i ulike moderne militære operasjoner.

- Droner er lette, mobile farkoster som er vanskelige for fienden å oppdage med sitt eksisterende utstyr. De er etterspurt blant medlemmer av militæret under høyintensive kampoperasjoner, så denne batchen vil være svært nyttig for flere hærenheter som utfører oppgaver i sørlige og østlige retninger, inkludert Bakhmut, Avdiivka og Vuhledar. Noen av dronene vil også gå til forsvarsstyrkene som forsvarer hovedstaden i Ukraina. Jeg vil bemerke at Metinvest ikke bare har bevilget midler, men også har påtatt seg oppgavene med organisering, logistikk, plassering og levering av disse knappe enhetene. Dette er en betydelig mengde arbeid som i stor grad letter arbeidet til de væpnede styrkene og lar oss fokusere på å motvirke aggressoren, sier Andrei Redozubov, kaptein for AFUs bakkestyrker.

Har støttet hæren helt siden krigen startet

Metinvest Group har støttet hæren med donasjoner på mer enn 1,5 milliarder UAH (41 millioner dollar) siden begynnelsen av den fullskala krigen. I tillegg til droner, forsyner stålprodusenten også AFU, National Guard, Defense Intelligence og andre nasjonale forsvarsstyrker med utstyr, inkludert over 150 000 sett med kroppsrustninger, termiske kameraer, kjøretøy, spesielle mobile tilfluktsrom og annet utstyr som hjelper til med å motstå angriperen.

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.157