23948sdkhjf

Hellik Teigen ny medeier i Green Yard-konsernet

Hellik Teigen AS, er blitt ny medeier i Green Yard-konsernet. Green Yard Group AS eier i dag både livsløpsverftet Green Yard Kleven AS i Ulsteinvik og Green Yard Feda AS på Angholmen i Kvinesdal.

Konsernet har vokst betydelig siden etableringen i 2018, og rigger seg nå for ny vekst gjennom styrket egenkapital gjennom en rettet emisjon mot Hellik Teigen AS.

-Vi kan vanskelig se for oss en bedre partner å få med på laget fremover. Vi er strålende fornøyde med å ha styrket vår konkurransekraft og ser en rekke spennende utviklingsmuligheter som skal sikre vår videre vekst i årene som kommer, sier Hans Jørgen Fedog, konsernsjef i Green Yard Group.

Fokus på sirkulærøkonomi og samme strategi som tidligere

Green Yard konsernets strategi om å tilby nybygg, reparasjoner, ombygging og resirkulering av skip, i tillegg til riggservice, ligger fast. Med mål om å være den grønneste aktøren i bransjen, følger verftene i Green Yard båter «fra start til mål» på en mest mulig bærekraftig måte, og har bevist at det er god lønnsomhet i konsernets forretningsmodell innen sirkulærøkonomi.

- Vi er imponert over det Green Yard har fått til både på Feda og i Ulsteinvik og ser virkelig fram til å utnytte vår felles kompetanse og lære av hverandre - og dermed videreutvikle både Green Yard og Hellik Teigen Gruppens forretningsmodell innen sirkulær økonomi, sier Ring Tore Teigen, daglig leder og eier av Hellik Teigen AS.

Eierstrukturen

Etter gjennomført emisjon og påfølgende aksjetransaksjoner vil Green Yard Group AS være eiet av Feko AS (Hans Jørgen Fedog) 30 prosent, Hellik Teigen AS 30 prosent, FFS holding AS 20 prosent og Lundevågen Invest AS 20 prosent.

 

Kilde: Pressemelding fra Green Yard

KLIKK for alle artikler i Verft og fartøy.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094