23948sdkhjf

Speira mot nullutslipp innen 2045

Samtidig har selskapet forpliktet seg til Science Based Targets-initiativet.

Speira forplikter seg til nullutslipp av klimagasser innen 2045.

Utslippsmålene er basert på en tilnærming fra «Science Based Targets Initiative». Resirkulering, bruk av lavkarbonmetall, fornybar energi og elektrifisering vil være viktigste virkemidler for å nå målene Speira, en ledende, global leverandør av valset og resirkulert aluminium, lanserte i dag sin plan for å nå nullutslipp.

Stegvis tilnærming

Gjennom en stegvis tilnærming skal selskapet nå netto null innen 2045.

Indirekte energiutslipp (Scope 2) skal være null innen 2035, direkte utslipp fra egne eiendeler (Scope 1) skal være null innen 2040, og andre indirekte utslipp (Scope 3) skal være null innen 2045.

Sperias nullutslippsmål har blitt bekreftet av Science Based Targets-initiativet, et rammeverk som hjelper selskaper til å sette klimamål som er i tråd med målene i Parisavtalen. Gjennom samarbeidet med Science Based Targets-initiativet, og ved å forplikte seg til deres netto null-standard, vil Speira ta en vitenskapsbasert og verifiserbar tilnærming til å redusere sine utslipp.

Grundig analyse

 – I 2022 gjorde vi en grundig analyse av virksomheten vår, og utviklet en lønnsom og fornuftig plan for å redusere utslippene våre, sier Shamus Donovan, bærekraftansvarlig i Speira.

Sentrale virkemidler for å redusere indirekte utslipp og energiutslipp er elektrifisering og bruk av alternativt drivstoff, bruk av fornybar energi, og høyere energieffektivitet. En reduksjon av andre indirekte utslipp avhenger av økt resirkulering av aluminium, bruk av metall med lavt karbonfotavtrykk, og en videre satsning på resirkuleringsvennlige legeringer.

Store ambisjoner

 – Vi har store ambisjoner i vår bærekraftsstrategi, og vi presenterer nå en konkret plan for hvordan vi skal bruke vår innflytelse og investeringer til å støtte opp om overgangen til nullutslippssamfunnet. Ved fabrikkene våre på Holmestrand og Karmøy er fokuset på 2 / 2 resirkulering allerede høyt, og vil bli enda høyere fremover, sier Einar Glomnes, administrerende direktør i Speira.

Kilde: Pressemelding fra Speira

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Aker Solutions satser på grønt stål-avtale
Romsdal Processing stanser permitteringene
Rana Gruber vil forhøye kvaliteten på jernmalmen
Skipsfart: Flere grunnstøtinger i fjor
To riggkontrakter og samarbeidsavtale med Transocean
Kongsberg Maritime skal levere til tre tankskip
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.173