23948sdkhjf

Scana-selskap tildelt treårig kontrakt verdt 1,8 milliarder

Scana-eide PSW Technology er tildelt treårig vedlikeholdskontrakt med en estimert kontraktsverdi på 1,8 milliarder inkludert opsjoner.

Det er Equinor som har tildelt Scana-eide PSW Technology en treårig kontrakt på vedlikeholdstjenester til raffineriet på Mongstad.

Avtalen har en estimert verdi på 200 millioner kroner i året og inneholder opsjoner på ytterligere seks år.

Vedlikeholdspartner

– For PSW er dette en game changer, sier Oddbjørn Haukøy, konserndirektør i Scana og en av grunnleggerne av PSW tilbake i 2007.

Som nærmeste nabo til Equinors raffineri på Mongstad, har PSW Technology lenge posisjonert seg for å bli en vedlikeholdspartner til raffineriet. Onsdag ble det full klaff. Da tildelte Equinor selskapet kontrakten på vedlikeholdstjenester og prefabrikkering til anlegget de neste tre årene – med mulighet for forlengelse i ytterligere to treårsperioder.

– Vi opplever tildelingen som en stor anerkjennelse fra Equinor, og ser fram til godt samarbeid i årene som kommer, sier Oddbjørn Haukøy, konserndirektør i Scana.

Dobler omsetningen

Ifølge avtalen skal PSW levere elektrotjenester, mekanisk vedlikehold, tankvedlikehold og sveise- og slamtjenester. Avtalen har en årlig verdi på rundt 200 millioner kroner, eller totalt rundt 1,8 milliarder kroner dersom opsjonene innfris og PSW har oppdraget de neste ni årene.

– For PSW er dette en game changer. Etter syv magre år i boreindustrien har PSW Technology sikret en viktig grunnsten for aktiviteten i kommende år. Kontrakten dobler omsetningen i selskapet og gir bedriften og de ansatte en kjærkommen langsiktighet, sier Haukøy.

Kortreist vedlikehold

I arbeidet på raffineriet vil PSW Technology få god hjelp fra søsterselskapene PSW Power & Automation på Ågotnes og PSW Solutions på Mongstad. Sistnevnte har hatt ansvar for tankvedlikehold og slamtjenester på raffineriet de siste ti årene. Med seg på laget har PSW også lokale underleverandører som Mongstad Industrier og Østerbø Maskin. Arbeidet starter 1.februar med full effekt fra 1.mai, og drar nytte av PSWs kjernetjenester og nærhet til raffineriet.

150 mann: PSW Technology regner med å benytte om lag 150 personer til jobben som de er tildelt fra Equinor. Foto: PSW Technology

– Vedlikeholdsoppdraget gir store ringvirkninger lokalt, blant annet i form av økt sysselsetting, lokale innkjøp og større handlingsrom for å støtte lokale lag og organisasjoner. PSW Technology starter umiddelbart arbeidet med å rekruttere flere ansatte, og som lærebedrift kan vi nå også ta inn flere lærlinger i alle fagdisipliner. Dermed støtter kontraktstildelingen FNs bærekraftsmål om anstendig arbeid og økonomisk vekst, samtidig som det lokale og kortreiste vedlikeholdet gir lavere CO2-avtrykk, sier daglig leder i PSW Technology, Tommy Johnsen.

Selskapet regner med å benytte et team på rundt 150 personer til jobben, inkludert prosjektstab og administrative stillinger. PSW starter nødvendig rekruttering umiddelbart for å sikre god arbeidskraft

 

Kilde: Pressemelding fra Scana

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.251