23948sdkhjf

TechnipFMC sikrer mer arbeid med Wintershall Dea

TechnipFMC har sikret seg en ingeniør-, anskaffelses-, konstruksjons- og installasjonskontrakt (EPCI) med olje- og gasselskapet Wintershall Dea Norge for et gassfelt som ligger utenfor Norge.

Kontrakten omfatter design, engineering, produksjon og installasjon av rør til Dvalin Nord-feltet, som vil bli knyttet tilbake til Heidrun-plattformen via det eksisterende Dvalin-feltet på norsk kontinentalsokkel (NCS).

Sterkt samarbeifdsforhold

-Vi har tidligere installert undervanns umbilicals, stigerør og strømningslinjer i Dvalin-feltet, og denne nye kontrakten bygger på suksessen til vår installerte base der. Vi har en dyp forståelse av kundens behov og et sterkt samarbeidsforhold med Wintershall Dea, sier leder for TechnipFMC Subsea, Jonathan Landes.

Dvalin Nord var den andre betydelige kontrakten som ble tildelt TechnipFMC av Wintershall Dea i 2022, etter en iEPCI som vil forlenge levetiden til Maria-feltet på norsk sokkel.

"Betydelig" verdi

TechnipFMC gir ingen andre detaljer om denne siste kontrakten, men sier at den er "betydelig", noe som betyr at verdien er mellom 75 millioner og 250 millioner dollar.

Wintershall Dea gjorde et gass/kondensat og oljefunn ved Dvalin Nord-prospektet i mai 2021.

Selskapet kunngjorde 13. desember 2022 at de hadde levert en plan for utbygging og drift (PUD) av Dvalin Nord-feltet til Olje- og energidepartementet (OED).

Kort tid etter ble Aker Solutions valgt for levering av undervannsproduksjonssystemet til prosjektet.

Wintershall Dea er operatør for feltet med 55 prosent andel, Petoro eier 35 prosent og Sval Energi har 10 prosent.

Oppstart i 2026

Dvalin Nord er beregnet å inneholde rundt 84 millioner fat oljeekvivalenter, og gassen vil bli eksportert via Polarled-rørledningen til Nyhamna ved Kristiansund. Oppstart er planlagt sent i 2026.

Kilde: Offshore-energy.biz

Kilde: Offshore-enerby.biz

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125