23948sdkhjf

Aker BP med fem nye år med riggallianser

Aker BP har inngått allianseavtaler for boring og brønn med Noble Corporation, Odfjell Drilling og Halliburton.

I løpet av de fem siste årene har Jack-up Rig Alliance og Semi Rig Alliance levert mer enn 100 brønner og boreoperasjoner i verdensklasse på norsk sokkel.

Nå går alliansepartnerne sammen for å levere enda flere brønner de neste fem årene.

Tror på allianser

Alliansen for oppjekkbare rigger omfatter Noble, Halliburton og Aker BP, mens alliansen for halvt nedsenkbare rigger omfatter Odfjell Drilling, Halliburton og Aker BP.

Den 11. januar signerte Aker BP nye avtaler for begge alliansene med kontraktsperioder på fem år.

- I Aker BP har vi stor tro på at vi skaper større verdier for alle parter ved hjelp av lengre og dypere samarbeid med sentrale strategiske samarbeidspartnere. Innen boring og brønn kan vi nå se tilbake på fem år med gjensidig tillit og samarbeid i de to riggalliansene. Sammen leverer vi kontinuerlig resultater i verdensklasse, og gjennom disse årene har vi fortsatt å bore bedre og mer kostnadseffektive brønner. Dette betyr at vi har en robust struktur og modell på plass, sier administrerende direktør Karl Johnny Hersvik i Aker BP.

De to riggalliansene har levert mer enn 100 brønner, boret over 450 kilometer, utført nesten 80 kompletteringer og 35 plugging- og nedstengingsoperasjoner i løpet av den første allianseperioden.

Avgjørende i investeringsporteføljen

I desember 2022 leverte Aker BP feltutbyggingsplaner (PUD-er) til Olje- og energidepartementet med totale investeringer på mer enn 200 milliarder kroner i reelle termer. Dette utgjør en av de største private investeringene i Europa. Riggalliansene vil være avgjørende i å levere på prosjektporteføljen.

- En stor andel av våre bore- og brønnaktiviteter skal utføres i alliansemodellen, og den eneste måten vi kan vinne på er ved å lykkes sammen med våre alliansepartnere. I alliansemodellen er vi likeverdige partnere når det gjelder samarbeid og planlegging av aktiviteter, men vi har forskjellige roller. Med denne modellen kan vi alle være konkurransedyktige i en industri som endrer seg svært raskt, sier direktør for boring og brønn Tommy Sigmundstad i Aker BP, og forsetter:

- Vi går inn i den neste allianseperioden med felles mål om å levere brønner til lave kostnader og med lave utslipp, om å sammen utvikle og iverksette operasjoner med lave karbonutslipp, og sist, men ikke minst, å fortsette innføringen av digitale og automatiserte teknologier. Jeg er trygg på at vi kommer til å lykkes, fordi vi har de beste folkene, med de riktige allianseverdiene, med oss på laget.

Sikrer riggkapasitet

Den fornyede rammeavtalen inneholder underliggende forpliktelser overfor «Jack-up Alliance» for riggene Noble Integrator og Noble Invincible. For «Semi Alliance» er Deepsea Nordkapp kontrahert frem til utgangen av 2024, med opsjon på å forlenge kontrakten. Deepsea Stavanger blir en del av Aker BPs riggflåte i 2025, med en femårig kontrakt. Disse riggene skal brukes i Aker BPs kommende PUD-prosjekter og må dermed godkjennes av både myndigheter og lisenspartnere.

Underliggende forpliktelser for begge riggalliansene er femårige rammeavtaler med Halliburton for brønnkonstruksjon og serviceaktiviteter.

- Alliansen er et fremragende konsept som byr på en rekke fordeler for alle, og det er en perfekt demonstrasjon på verdien som skapes ved å tenke langsiktig når det gjelder samarbeid. Tillit og lagarbeid er grunnlaget for suksessen og de solide resultatene som er levert sammen dag ut og dag inn i løpet av de siste fem årene. Noble er stolt av å være en del av laget, og vi ser frem til å fortsette å levere enda bedre resultater de neste fem årene, sier administrerende direktør Robert Eifler i Noble Corporation.

Oprettholde konkurranseevnen

- Alliansen kommer til å danne et viktig grunnlag for innføring av ny teknologi og arbeidsmetoder for å redusere leveringskostnader for brønner og karbonavtrykket i operasjoner. Dette er sentralt for å opprettholde konkurranseevnen i energiomstillingen. Som en del av alliansen, skal vi ta disse viktige stegene sammen med Aker BP og Halliburton, sier administrerende direktør Kjetil Gjersdal i Odfjell Drilling.

- Vi har oppnådd gode resultater med hensyn til produktivitet, effektivitet og sikkerhet sammen med våre alliansepartnere. Vi er klar til å ta fatt på fem nye år med samarbeid der vi sammen skal videreutvikle boring og feltutvikling med effektiv teknologi og digitale arbeidsprosesser, sier administrerende direktør og styreleder Jeff Miller i Halliburton.

 

Kilde: Pressemelding fra Aker BP

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094