23948sdkhjf

SSAB og Stena Stål skal levere fossilfritt stål til det nordiske markedet

SSAB har inngått en avtale med den svenske ståldistributøren Stena Stål som den første eksterne distributøren til å levere fossilfritt stål til det svenske markedet med start i 2026.

Det nordiske stålmarkedet er mangfoldig, og en stor del av stålleveransene går via distributører til små og mellomstore bedrifter.

Nå legges nok et ledd til i verdikjeden for fremtidens fossilfrie stålmarked når Stena Stål og SSAB har signert en felles intensjonserklæring.

Reduserer CO2-utslippene

- Jeg er glad for å kunne ønske Stena Stål velkommen som partner for fossilfritt stål. Sammen bidrar vi til reduserte karbondioksidutslipp når vi introduserer fossilfritt stål på det svenske markedet, sier Matts Nilsson, salgssjef Sverige & Norge i SSAB.

- Sammen bygger vi fossilfrie verdikjeder helt frem til sluttkunden, legger han til.

Stort skritt mot fossilfri framtid

- For oss i Stena Stål er fossilfritt stål sentralt i vår reise mot bærekraftig ståldistribusjon. Dette er ekstremt viktig for kundene våre og vi har et mål om å redusere vårt CO2-avtrykk med 50 prosent allerede i 2030 og med 100 prosent innen 2045. Vi er veldig glade for dette samarbeidet, da vi tar et stort skritt mot en fossilfri framtid, sier Stefan Svensson, MD i Stena Stål AB.

SSAB planlegger å revolusjonere hele stålproduksjonsprosessen med mål om å levere fossilfritt stål til markedet i kommersiell skala i 2026, og i stor grad eliminere karbondioksidutslipp fra egen virksomhet rundt 2030.

HYBRIT

SSAB samarbeider med jernmalmprodusenten LKAB og energiselskapet Vattenfall som en del av HYBRIT-initiativet for å utvikle en verdikjede for fossilfri jern- og stålproduksjon, som erstatter kokskullet som tradisjonelt brukes til jernmalmbasert stålproduksjon med fossilfri elektrisitet og hydrogen.

Stena Stål leverer ulike typer stålprodukter til kunder i Sverige og Norge.

Kilde: Pressemelding fra SSAB

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
138 hos Easee permitteres
Fortsatt nedgang i råstål-produksjonen
Hydro leverer aluminium med nær null karbonfotavtrykk
iTec utvider mot vest med oppkjøp
Rec Solar starter opp igjen
Norautron-sjefen: - Verst for de som blir berørt
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.125