23948sdkhjf

SE VIDEO: Dramatisk da fiskebåt gikk ned

Først grunnstøtte fiskebåten «Klævtind», og da båten skulle slepes til land, sank den.

Det var tidlig mandag morgen at «Klævtind» gikk på grunn utenfor Bleik i Andøy i Nordland.

Båten kom seg av grunn, og da den skulle slepes til land av redningsskøyta «Dagfinn Paust», gikk det galt.

Gikk raskt

Under slepet sank nemlig båten – og det gikk raskt.

Video: Kystvakten

- Det var forferdelig å se at båten gikk ned, sier skipper Glenn-Thomas Madsen til NRK. Han priser seg imidlertid lykkelig over at ingen av de fem andre som var om bord kom uskadet fra både grunnstøtingen og slepet.

Da båten grunnstøtte hadde mannskapet nemlig plassert seg i le for den verste vinden. Selve grunnstøtingen skjedde ifølge skipperen fort, og det ble slått hull i båten, og det ble sendt ut mayday på kystradioen ved 9.45-tiden.

Berge folk viktigst

Madsen forteller at et redningsfartøy og et kystvaktskip ble beordret til stedet. Han kan videre fortelle at alt gikk veldig fort, og det var bare å komme seg i flåten da båten gikk på grunn.

- Det eneste som betyr noe i en slik situasjon er å berge folk, sier han til NRK.

Redningsskøyta «Dagfinn Paust» var først på stedet, men fikk ikke pumpet raskt vannet ut av fiskebåten. Derfor ble det bestemt å slepe båten til Andenes. Det var da «Klævtind» sank etter å ha gått dypere i vannet.

40 meters dyp

Nå ligger fiskefartøyet på 40 meters dyp.

Skipper Madsen sier at båten ikke vil bli brukt mer, og at det nå er opp til forsikringsselskapet hva som skjer videre. Han må finne seg en annen båt å ta opp fiskekvoten med, men akkurat nå er det selve hendelsen som har skipperens fokus.

Kilde: NRK

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064