23948sdkhjf

Aker Solutions vinner Rosebank FPSO-kontrakt

Aker Solutions har blitt tildelt en betydelig kontrakt fra Altera Infrastructure for fullstendig oppgradering av Petrojarl Knarrs flytende produksjonslagrings- og lossefartøy (FPSO).

Dette fartøyet skal omplasseres ved Equinors Rosebank-feltutbygging, offshore Storbritannia.

Det valgte utbyggingskonseptet for Rosebank-feltet inkluderer omplassering og gjenbruk av den eksisterende Petrojarl Knarr FPSO eid av Altera.

Nybygg, riving og levetidsforlengelse

 

Arbeidet vil bli utført i et joint venture med Drydocks World-Dubai, og oppgraderingen vil finne sted ved selskapets verft i Dubai. Engineering, Procurement and Construction (EPC)-kontrakten er en kombinasjon av arbeid med nybygg, riving og levetidsforlengelse (skrog, marine systemer og dekk) som kreves for at FPSOen skal holdes på feltet i 25 år uten dokking. Detaljprosjekteringen skal gjøres i Norge av Aker Solutions i samarbeid med Citec Norway AS, ABB Norway AS, OneSubsea Processing AS.

EPC-arbeidet er planlagt å starte opp i løpet av første halvdel av 2023 og skal etter planen være ferdig i slutten av 2025. Petrojarl Knarr FPSO ble fraktet til Aker Solutions verft på Stord i august 2022 og vil bli lagret der frem til det planlagte slepet til Dubai i løpet av andre halvdel av 2023.

Samarbeid er kjernen

- Vi er glade for å ha blitt valgt ut av Altera Infrastructure for dette viktige feltutviklingsprosjektet av Equinor og partnere i Rosebank. Vi vil gjennomføre dette prosjektet sammen med vår mangeårige partner Drydocks World-Dubai, og vi ser veldig frem til å fortsette vårt langsiktige forhold. Samarbeid og partnerskap er kjernen i Aker Solutions’ strategi og hvordan vi jobber. Det gjør oss også i stand til å håndtere kapasitet på den mest sikre og effektive måten, med et sterkt fokus på løsninger som reduserer utslipp, sier Sturla Magnus, konserndirektør og leder for Aker Solutions sin toppside- og anleggsvirksomhet.

Aker Solutions forventer å bokføre en ordreinngang på rundt 2,5 milliarder kroner knyttet til denne kontrakten i første kvartal 2023 i segmentet fornybar energi og feltutvikling, i påvente av endelig investeringsbeslutning og myndighetsgodkjenninger. Denne ordreinngangen vil gjenspeile Aker Solutions' del av JVs omfang.

Om feltet:

Rosebank er et olje- og gassfelt i Storbritannia som ligger omtrent 130 kilometer utenfor kysten av Shetlandsøyene i Storbritannia, som har anslagsvis 300 millioner fat med potensielt utvinnbare reserver. Equinor kjøpte operatørskap av Rosebank i 2019 og har siden jobbet med å optimalisere og modne en utviklingsløsning for feltet, opprinnelig oppdaget i 2004, sammen med partnerne Suncor og Ithaca Energy.

Kilde: Børsmelding fra Aker Solutions

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Skipsfart: Flere grunnstøtinger i fjor
To riggkontrakter og samarbeidsavtale med Transocean
Kongsberg Maritime skal levere til tre tankskip
Fiskebåten sank og to omkom – nå har Havarikommisjonen konkludert
SSAB lanserer nytt stål uten fossile utslipp
Sjømatnæringen: - Regjeringen har verken lyttet eller forstått
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.315