23948sdkhjf

Emerson doblet omsetningen på to år

Fra 469 til 926 millioner kroner på kort tid. Porsgrunn-bedriften Emerson Automation Solutions har suksess.

Ved Emerson-konsernets avdeling i Norge, nærmere bestemt i Porsgrunn, er det 65 som har sitt daglige virke.

Emerson Automation Solutions AS leverer til flere ulike aktører innen norsk industri. Totalt har selskapet 110 ansatte i Norge.

I flere næringer

Telemarksavisa (TA) skriver at en av bedriftens største kunder er Yara, som ligger som nærmeste nabo. I tillegg er Emersons norske avdeling også tungt inne i prosessindustrien og innen olje og gass.

Til tross for pandemi og krig i Ukraina kan bedriften, som er en del av Emerson-konsernet med 65.000 ansatte på verdensbasis, se tilbake på to svært gode år.

I 2019 hadde det norske selskapet en omstning på 469 millioner kroner. To år senere økte den til 926 millioner. Og ikke nok med det: Overskuddet før skatt økte i samme periode fra 16,6 millioner til 92,2 millioner kroner.

Ikke rart at daglig leder Erik Christensen er fornøyde med utviklingen.

Fornøyd

– Vi er godt fornøyde med det, selv om vi hadde mange store prosjekter i 2021. Vi gikk nok litt ned i 2022, men hvis vi ser på tallene uten de store prosjektene så har vi en jevn økning, sier Christensen til TA.

I tillegg til Porsgrunn har Emerson også kontorer i Bergen, Stavanger og Bærum. Kontoret i Porsgrunn er imidlertid det største i hele Norden.

Emerson Automation Solutions er en ingeniørtung arbeidsplass, og flere ingeniører skal det bli. For bedriften søker etter flere ansatte, og for tiden er de på utkikk etter fire-fem nye personer. De skal enten jobbe som ingeniører, eller innen service, salg eller kundebehandling.

Ansette flere

Christensen sier til TA at de også kunne tenke seg å ansette folk med kjemisk bakgrunn. Han er ikke bare sjef for Emerson i Norge, men også for konsernets selskaper i Sverige, Finland og Danmark.

Kilde: Telemarksavisa

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
19 ved Ekornes-fabrikk mister jobbene sine
Norsk Industris konjunkturrapport for 2023: Rekorder og usikkerhet
Umoe Mandal med fregatt-kontrakt
Omkommet fisker var utenlandsk
Mongstad-stillas-bygging fortsetter
25 år med Havila-flagget
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.125