23948sdkhjf

Helgevold slår sammen selskaper

Helgevold Gruppen rigger seg for en nær dobling av omsetningen innen 2025.

Automasjon- og elektroleverandøren Helgevold Gruppen slår sammen to av datterselskapene for å rigge konsernet for offensive vekstplaner de kommende årene.

Helgevold Gruppen har vokst til å bli den ledende automasjon- og elektroleverandøren på Haugalandet med en omsetning over 270 millioner kroner i 2022. Økende behov for elektrifisering som en del av det grønne skiftet, gjør at konsernet forventer en dobling av omsetningen til en halv milliard kroner i løpet av de kommende årene. For å rigge organisasjonen i møtet med dette markedet, har styret i Helgevold Gruppen besluttet å slå sammen datterselskapene Helgevold Elektro AS og Helgevold Elektro Haugesund AS. 

Utfordringer som må løses

– Helgevold Gruppen er en del av et marked som på den ene siden påvirkes av høye energipriser, renteøkninger og inflasjon, og samtidig preges av tunge investeringer i elektrifisering og automasjon. Dette gir både kundene og oss utfordringer som må løses, men også mange muligheter. Vi skal satse og utvikle oss, og i den gjeldende markedssituasjonen gjennomfører vi nå smarte grep som  utvikler selskapet og vår konkurransekraft, sier Bjørn Tollefsen, som nylig gikk fra rollen som styreleder til å bli konsernleder i Helgevold Gruppen.

Han understreker at sammenslåingen av de to enhetene ikke vil innebære noen nedbemanning eller andre endringer som påvirker de ansatte i særlig grad.

– Dette handler om å bli en enda mer enhetlig tilbyder ut mot kundene og rigge oss slik at vi får utnyttet kompetansen og erfaringen i konsernet best mulig. Ved å jobbe tettere sammen vil vi skape utviklingsmuligheter og et større fagmiljø som også kundene vil nyte godt av, sier Tollefsen.

Optimistisk

Anne Marit Helgevold Heggebø, som representerer eier-familien bak Helgevold, er optimistisk foran de kommende årene.

– På vegne av eierne vil jeg takke samtlige kolleger for en fantastisk innsats i årene som har gått og som har gitt et fantastisk utgangspunkt for ytterligere å styrke konsernet. Vi står overfor noen spennende muligheter i regionen og vi er veldig trygge på at vi nå rigger oss på en måte som gjør at vi kan skape et sterkere fagmiljø, utnytte kompetansen på tvers av selskapet og samtidig lykkes med å tiltrekke oss flere spennende oppdrag, sier Heggebø, som i tillegg til å være representert i styret vil være en del av ledergruppen i konsernet.

Fakta om Helgevold Gruppen

* Er den desidert største og ledende automasjon- og  elektroentreprenøren på Haugalandet.

* Helgevold Elektro AS ble etablert i 1987

* Konsernet består av tre avdelinger: Industri/bygg, akva og service

* Har om lag 250 ansatte

* Lokalisert i ti kommuner på Haugalandet, Ryfylke, Sunnhordland og Hardanger. Hovedkontor i Vindafjord

 

 

Kilde: Pressemelding fra Helgevold Gruppen

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
19 ved Ekornes-fabrikk mister jobbene sine
Norsk Industris konjunkturrapport for 2023: Rekorder og usikkerhet
Umoe Mandal med fregatt-kontrakt
Omkommet fisker var utenlandsk
Mongstad-stillas-bygging fortsetter
25 år med Havila-flagget
Andre Nordiske Medier
Building Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.109