23948sdkhjf

Fiskebåt brant i april – nå er den ferdig ombygd

I april i år ble fiskebåten «Veidar» utsatt for en stor brann. Nå er båten bygget opp igjen, og blant annet er hele ståldekket skiftet ut.

Det er Vard Søvika som har bygd fiskebåten opp igjen.

Det var dramatisk da det begynte å brenne om bord i fiskebåten «Veidar» i april i fjor. Om bord var det 22 personer, og 14 av disse gikk i redningsflåtene, mens resten ble igjen om bord for å prøve å få kontroll over flammene. I den storstilte og dramatiske redningsaksjonen deltok to helikoptre, to redningsskøyter, to kystvaktskip og flere fiskebåter.

Store skader

Etter brannen ble fiskebåten slept til Leknes og deretter til Ålesund, der den har vært gjennom en omfattende bygging etter skadene, som ble karakterisert som store, skriver Lofotposten.

«Veidar» er bygget i 2018 og er en kombinert garn- og linebåt.

DRAMATISK: Det var en dramatisk redningsaksjon da det begynte å brenne i MS "Veidar" i april i fjor. FOTO: REDNINGSSKØYTA STORMBULL

Nå opplyser redieriet at gjenoppbyggingen av båten er ferdig. Det betyr at den er klar for fiske igjen.

Som ny

«Båten er omtrent ny etter gjenbyggingen. Det meste av innredning er totalt fornyet, som alle lugarer, messe, styrehus, lasterom, agnrom, emballasjerom og garderober. I tillegg er hele fabrikken ny. Mye av stålet i dekk er også skiftet ut. Båten er nå på vei på fiskefeltet igjen», skriver rederiet på sin Facebook-side.

Rederiet retter en stor takk til Vard Søvika som har stått for gjenbyggingen. De takker også underleverandører, fagfolk, rådgivere, prosjektledere, bankene, konsulenter, forsikring, advokater, klasse, myndigheter, og ikke minst mannskapet og nøkkelpersonell.

Kilde: Lofotposten

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14