23948sdkhjf

Tidenes største kontrakt til Aker Solutions Verdal

De ansatte ved verftet i Verdal kunne ikke fått en bedre julegave. Aker Solutions-veftet i bygda sikret seg den største kontrakten på 50 år.

Og da snakker vi om tidenes største kontrakt i verdi.

Aker Solutions og alliansepartnere signerte fredag kontrakter for feltutviklingsprosjektene Yggdrasil, Valhall PWP-Fenris og Skarv satellitt, ved at det skal bygges fire understell og to topsider.

Stabilitet i Verdal-samfunnet

– De seks nye byggekontraktene på understell og topsider, og utbyggingen som nå skal skje ved verftet, gir en stabilitet og forutsigbarhet som verdalssamfunnet aldri har hatt, sier ordføreren i Verdal, Sverre Fikse til Trønder-Avisa.

Verdien for prosjektene ved Aker Solutions i Verdal er ikke helt klart, men til sammen skal Aker Soluitons jobbe med prosjekter med til sammen 50 milliarder kroner. Totalt opplyste Aker BP fredag at de skal i gang med prosjekter for 200 milliarder kroner. Aibel skal også bygge en plattform.

Sikret seg stål-leveranser

– Jeg kan ikke si eksakt kontraktssum for Verdal, men det er nok den største enkeltkontrakten for verdalsverftet gjennom historien. Vi estimerer at vi vil bruke 2.500 årsverk direkte på verftet her. Tar vi i tillegg med ringvirkningene til leverandører, kan vi snakke om to- og tregangen dette, sier verftsdirektør Erik Stiklestad til lokalavisa.

Også Verdal-verftet sliter med stål-leveransene som følge av Ukraina-krigen, men Stiklestad sier at langsiktige relasjoner med stålleverandørene de bruker, gjør at han er sikker på at de skal få det stålet de trenger til prosjektene.

- Vi har sikret oss kapasitet og inngått avtaler med stålverk. Det har vært viktig for å vite at vi kan levere på tid og kostnad, sier han.

- Dette har vært den desidert største jobben jeg har jobbet med i Aker-systemet, sier Kristian Sundal i innkjøpsavdelingen ved verftet. Han har jobbet 17 år i Aker, og vet derfor hva han snakker om, og legger til at det har vært mye reising og mye tallknusing for å få budsjetter og total kostnad til å gå opp for kunden Aker BP.

Kilde: Trønder-Avisa

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.209