23948sdkhjf

Redox og Proff Kulde inngår bløggebåtsamarbeid

Redox AS og Proff Kulde AS inngår strategisk samarbeid for å levere det de to leverandørselskapene mener er en av markedets mest hygieniske og energieffektive totalløsninger for oppbevaring av fisk om bord bløggebåter.

En bløggebåt brukes til å pumpe inn fisk og deretter bedøve og avlive den.

Etter at fisken er ferdig utblødd oppbevares den i en nedkjølt tank fram til fisken blir levert til fiskemottak på land.

Kombinasjon

Gjennom samarbeidet vil partene kombinere Redox sine løsninger for regulering av vannkvalitet og hygiene med Proff Kuldes CO2-baserte RSW-anlegg (refrigerated seawater) for kjøling av fisk.

– Ved å kombinere spisskompetansen og teknologiene til Redox og Proff Kulde ser vi at vi kan levere en mer komplett, integrert løsning som sørger for ypperste vann- og oppbevaringskvalitet på energieffektivt vis, med de kostnadsbesparelsene det medfører. Til syvende og sist må vi huske det som virkelig teller, er kvaliteten på fisken som går inn på slakteriet, sier Jonas Bergman, administrerende direktør i Redox.

Som del av samarbeidet vil Averøy-selskapet Redox bidra med pakke for regulering av vannkvalitet, oksygensystem for lavere stressnivå ved trenging av fisken, filter- og UV-system for behandling av inn- og utløpsvann, automatisk vaskesystem inkludert desinfeksjon med ozon, samt logg for overvåking og dokumentasjon av alle prosesser.

Nye løsninger

Redox, som har levert vaske- og desinfiseringssystemer til åtte bløggebåter og omtrent halvparten av brønnbåtene som opererer i Norge, ser også på mulighet til å implementere nye løsninger for å forbedre biosikkerhet og hygiene samt effektivisering av båtens drift.

– Blant annet ser vi på en ny måte å behandle kjølevannet på som vil gi bedre hygiene hele veien inn på slakteriet. Vi jobber også med å få på plass en bløggebåtversjon av «Wash Zero», som er løsningen vår for å separere såpe fra sjøvann slik at vaskevannet kan filtreres og desinfiseres, sier Jonas Bergman.

CO2-basert RSW

Proff Kulde vil på sin side bidra med selskapets svært kompakte CO2-baserte RSW-anlegg som er velegnet for bløggebåter. Selskapets egenutviklede varmeveksler gjør at man kan halvere bruken av dyre høytrykks kuldekomponenter. Et mer kompakt design av RSW-anlegget betyr følgelig lavere produksjonskostnad. I tillegg er CO2 et mer miljøvennlig kuldemedium enn alternative løsninger.

– Ved å samarbeide med Redox vil vi på enda mer helhetlig og integrert vis optimalisere biosikkerhet, vannkvalitet og temperatur slik at fisken som leveres til fiskemottaket er av absolutt ypperste kvalitet. Og vi oppnår det med lavest mulig miljøfotavtrykk og kostnader for operatøren av bløggebåten, sier Mathias Ingebrigtsen, daglig leder i Proff Kulde, som har hovedkontor i Svolvær.

HELHETLIG OG INTEGRERT: – Ved å samarbeide med Redox vil vi på enda mer helhetlig og integrert vis optimalisere biosikkerhet, vannkvalitet og temperatur slik at fisken som leveres til fiskemottaket er av absolutt ypperste kvalitet, sier Mathias Ingebrigtsen, daglig leder i Proff Kulde. FOTO: PROFF KULDE

Bluefront-involvering

Både Redox og Proff Kulde er eid av sjømatinvestor Bluefront Equity, som ikke legger skjul på at de har spilt en rolle i å tilrettelegge for det strategiske samarbeidet mellom de to leverandørselskapene.

– Vi setter svært erfarne bransjefolk inn i styrene til selskapene vi går inn på eiersiden av. Et av styrets og Bluefront Equitys viktigste oppdrag er å bistå administrasjonen i selskapene med å identifisere nye muligheter innen forretningsutvikling. Det er nettopp det som har skjedd her, sier Kjetil Haga, partner i Bluefront Equity.

Tidligere konserndirektør i BioMar, Jan Sverre Røsstad, er styreleder i Proff Kulde. I styret til Redox sitter blant annet Nova Sea-eier Aino Olaisen.

Kilde: Redox Proff Kulde

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Aker Solutions med den høyeste ordreinngangen noensinne i fjor
RA Aluminium gikk konk, ble så kjøpt opp
2022 ble et rekordår for Equinor
«Hunter»-ulykken: Havarikommisjonen avdekket tre forhold
Aker Solutions signerer Draugen elektrifiseringskontrakt
Viking Transport AS er konkurs: 17 ansatte mister jobben hos stålleverandøren
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.111