23948sdkhjf

All time high for TESS’ slangesalg

Når en måned gjenstår av 2022, kan TESS notere seg for all time high for slangerelaterte produkter. Salgsøkningen er på nærmere 20 prosent.

- Pr. 1. desember har vi en vekst tett på 20 prosent på slanger og slangerelaterte produkter. Det er all time high. I volum utgjør det ca. to millioner meter slanger, 600.000 meter med hydraulikkslanger og 1,4-1,5 millioner meter med industrislanger, sier direktør for slanger og ledningskomponenter hos TESS, Lars-Otto Fredriksen

 Alt fra store fisketransportslanger for oppdrettsnæringen og drillingslanger for offshore plattformer – til propanslanger for gassgrill og campingvogn. I tillegg har TESS en lagerført bredde med 75 ulike typer hydraulikkslager og mer enn 300 300 forskjellige typer lagerførte industrislanger.

 75-80 prosent av tjenestesalget

I tillegg til rekordhøyt slangesalg og lagerbeholdning i 2022, er 75-80 prosent av tjenestesalget vårt relatert til slanger. TESS Slangekontrollsystem (THM) er flaggskipet i TESS innen preventivt vedlikehold. I 2022 rundet vi 900.000 slanger i systemet, og veksttakten tilsier at vi passerer en million registrerte slanger i 2023, fortsetter Fredriksen.

Hovedvekten er levert til offshore og maritim industri, men han ser også at store tradisjonelle industribedrifter, entreprenører og kommuner verdsetter forutsigbarhet i slangeparken sin.

- Fokus på økt oppetid er en av grunnpilarene, dog sørger de positive gevinstene innen reduserte miljøutslipp til at systemet stadig velges av flere kunder. Mange av kundene våre er store internasjonale firmaer med installasjoner og fartøy over hele verden, av den grunn blir den engelske beskrivelsen av systemet, Tess Hose Management (THM), mest kjent, legger han til.

  - I TESS danner slanger- og slangekompetanse det viktigste grunnlaget for tekniske og innovative løsninger. Dette viser at vi i stadig større grad tar ansvar som totalleverandør av tekniske systemer, og slagordet total solution provider er meget beskrivende, sier Fredriksen videre.

Fra borerigger til fisketransportlinjer

Variasjon i oppdragene i 2022 er store, fra utskifting av alle hydraulikkslanger på borerigger på Gran Canaria, til bygging av fisketransport linjer på Andøya til Andfjord Salmon.

- Som landets største leverandør er det derfor meget viktig at vi kurser og trener alle som selger og monterer slanger. Slangenes år er blitt markert med et omfattende kompetansehevingsprosjekt, som er gjennomført ved alle landets servicesentre. Det styrker vår posisjon ytterligere som markedsleder på slanger og slangekompetanse, sier Fredriksen.

Selv om 3-års garantien ble lansert i 2021, er 2022 det første året hvor garantien gjelder. Første året er underlagt kjøpsloven og det er nå først 12 måneder etter at slangen er solgt vår garanti gir kunden økt trygghet.  - Dette er en trygghet vi ønsker å tilby alle våre kunder. I de tilfellene hvor vi har hjulpet kunden med treårs garanti, har vi med bakgrunn i god kompetanse og gode erfaringer løst kundens utfordringer. Nå ruller tre-års garantien videre. TESS skal aktivt forsikre oss om at alle kundene blir oppmerksomme på garantiordningen, sier Fredriksen.

Økt varelager

TESS har økt varelageret innen slanger og ledningskomponenter i 2022. I utfordrende tider er vi en trygg samarbeidspartner som sikrer produkttilgjengelighet for kundene våre. - Totalt er det på lager i Norge ca. 2,2 millioner meter fordelt på ca. 2000 unike slangevarenumre. I tillegg lagerføres det over 30.000 forskjellige artikler som kompletterer slange- og rørsystemene våre. De urolige tidene er ikke over, det er ustabile forhold i råvarepriser, -tilgjengelighet og leveranser. TESS tar de grepene vi kan for at kundene våre skal få det bedre og mer forutsigbart, sier Fredriksen.

I oktober ga TESS ut en ny utgave av teknisk slangehåndbok i revidert versjon. TESS ønsker å sikre god kompetanse innen slangefaget og er kanskje den eneste i bransjen som har en katalog beregnet også for sluttkunder. Håndboka er også et flittig brukt oppslagsverk for egne ansatte. Slangehåndboka er tilgjengelig for alle TESS’ sluttkunder

Økte synergieffekter med datterselskaper gjør TESS til en totalleverandør

TESS-familien blir stadig større, samtidig som konsernet blir stadig flinkere til å utnytte synergieffektene mellom alle TESS-firmaer i konsernet. I år er PSO innfusjonert som en egen avdeling i TESS Vest, og gjennom ytterligere oppkjøp innen hydraulikkservice er Hydraspec siste tilskudd som er en del av en strategisk satsning for å utvide og styrke servicetjenester innen hydraulikk og sylindere.

- Når vi driver med hydraulikkslanger har det blitt naturlig at vi også kan bistå med hydraulikksystemet og sylinderne. I Andfjord Salmon-prosjektet brukte vi Eiva Safex’ forankringssystemer. Samarbeidene på tvers av selskaper og regioner gjør oss til en større totalleverandør. Andfjord-prosjektet er det største havbruksprosjektet vi har hatt i region nord i år. Vi hadde ikke fått det uten servicesenteret i Harstad, som ser etter muligheter og sparker ballen videre, sier Fredriksen.

Kilde: TESS

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094