23948sdkhjf

Permitteringsreglene for laksenæringen skal vurderes

Fram til nå har laksenæringen hatt særregler ved permittering som gjør at bedriftene ikke betaler en krone ved permitteringer. Nå vil regjeringen se på ordningen.

Fram til nå har det bare vært partiet Rødt, som har sagt at de er villig til å endre permitteringsreglene for laksenæringen.

Men nå opplyser regjeringen at den også vil se nærmere på ordningen, skriver NTB.

Betaler ikke for permitteringene

Etter at grunnrenteskatt-forslaget kom på bordet fra regjeringen, har det vært en omfattende debatt om dette. Laksenæringen svarte med varsel om å permittere flere 100 ansatte, men faktum er at de også før forslaget hadde sendt ut permitteringsvarsel til mer enn 2000 ansatte så langt i år. Årsaken er at næringen ikke betaler noe for å permittere sine ansatte – i motsetning til i alle andre næringer her i landet. Normalt må en arbeidsgiver betale lønn til permitterte ansatte de første 15 dagene, før staten og Nav tar over.

Nå varsler altså at regjeringen at de vil se nærmere på permitteringsreglene.

– Vi ser at dette er en relevant problemstilling som er blitt aktuell den siste tiden, sier statssekretær Maria Schumacher Walberg (Ap) i Arbeids- og inkluderingsdepartementet til Aftenposten.

Kostet staten 15 millioner kroner

Dette har kostet staten om lag 15 millioner kroner de siste årene, viser beregninger fra Arbeids- og velferdsdirektoratet. Næringen står for 30 prosent av de permitterte i fiskeindustrien.

– Særreglene ble begrunnet med at råstofftilgangen innenfor denne næringen er mindre forutsigbare enn for de fleste andre næringer. Vi vil se nærmere på om ordningen nå fungerer etter hensikten, sier Walberg.

Kilde: NTB

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Ultein har fullført «Windea Leibniz»-oppgraderingen
Ny oksygenteknologi kutter energiforbruk med 50 prosent
Kongsberg-våpen ødelagt av russerne
Benteler mottar nytt lass med russisk aluminium
MMC First Process skal levere fullautomatisert pelagisk fabrikk til irsk kunde
Råstål-produksjonen i desember: Stor nedgang
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.344