23948sdkhjf

Equinor beroliger oljeservicenæringen

Equinors letesjef sier at selskaspet vil fortsette med aktiv leting på sokklen i mange år framover. Han beroliger dermed mange i oljeservicenæringen.

Mange oljetilhengere, også i oljeservicenæringen, mener det var galt av regjeringen å droppe 26. konsesjonsrunde fram til 2025 etter forhandlingene med SV.

Mange år til

Men nå sier Jez Every, som er ansvarlig for Equinors leting på norsk sokkel, at selskapet vil maksimere leveransene av olje og gass.

– Vi fortsetter med aktiv leting på sokkelen i mange år fremover, sier han til Aftenbladet.

Han legger til at selv om 26. konsesjonsrunde er satt på vent, er det fortsatt åpnet for ordinær leting i modne felt gjennom de såkalte TFO-rundene, og Every mener disse nummererte rundene er viktige.

BEROLIGER: Equinors leteansvarlig på norsk sokkel, Jez Averty, beroliger oljeservicenæringen, og sier at det vil bli lett etter olje og gass i mange år til. FOTO: EQUINOR

50 milliarder til leting i året

– Våre analyser viser at aktiv letevirksomhet er det enkelttiltaket som kan gi høyest verdiskaping fra norsk sokkel mot 2030, uttaler han til avisa.

Han legger til at selskapet skal investere rundt 50 milliarder i året til leting, og delta i 20 til 30 letebrønner årlig.

Wisting-feltet i Barentshavet har møtt sterkt motstand, men Avery tror at Wisting-feltet kan bli likte viktig som andre felt, selv om han erkjenner at Barentshav-området ikke vil ha noen større rolle enn andre områder på sokkelen.

Kilde: Stavanger Aftenblad

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11