23948sdkhjf

Fjerde helelektriske ferje fra Brødrene Aa

Brødrene Aa har levert sin tredje helelektriske passasjerferje til rederiet Brim Explorer.

Den har fått navnet «Brisen».

Og det skyldes ikke at arbeiderne var brisne under byggingen, men den er oppkalt etter en sval og varm sommervind.

Totalt fire helelektriske

«Brisen» er det tredje fartøyet i Brim-serien, men er den første helelektriske ferja i serien. Totalt har Brødrene Aa bygget fire helelektriske passasjerbåter.

Dette går fram av en pressemelding fra rederiet.

– Vi velger bygge båtene våre i Norge fordi den norske maritimklyngen er i verdensklasse på utvikling og bygging av lav- og nullutslippsfartøy. Brødrene Aa utmerker seg som et verft med høy innovasjonsevne og kompetanse til å levere neste generasjon Brim-båter, sier daglig leder i Brim Explorer, Agnes Árnadóttir i pressemeldingen.

FIRE: Brødrene Aa har til sammen nå bygget fire ferjer for Brim Explorer. Her fra byggingen av et tidligere fartøy. FOTO: BRØDRENE AA

«Brisen» er den fjerde helelektriske passasjerbåten som Brødrene Aa leverer. De seneste årene har verftet spesialisert seg på denne typen bygg.

Utfordret oss

– I Brødrene Aa har vi et sterkt fokus på energieffektivisering. Vekt- og skrogoptimalisering er noe vi har arbeidet med lenge, men Brim-rederiet har klart å utfordre oss til å bli enda bedre. Samarbeidet med Brim ser vi som svært positivt for oss. Sammen har vi jobbet fram løsninger som løfter utviklingen av bærekraftige og miljøvennlige fartøy ytterligere, sier Tor Øyvin Aa, daglig leder i Brødrene Aa.

 

Kilde: Brim Explorer

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156