23948sdkhjf

Jan Erik Lie er Technology Champion 2022

Geofysiker Jan Erik Lie fra Aker BP får prisen OG21 Technology Champion for 2022 for sin innsats med utvikling og bruk av nye teknologier for forståelse av undergrunnen.

Tildelingen skjedde ved OG21-forum som ble arrangert hos Forskningsrådet 16. november.

Olje- og energiminister Terje Aasland delte ut prisen. Han trakk fram at forståelse av undergrunnen danner grunnlaget for verdiskaping fra sokkelen, og resultatene fra Jan Erik Lies arbeid har derfor kommet både det norske samfunnet, leverandører og energiselskap til gode. 

18 nominerte

Totalt var 18 personer eller miljøer nominert. Juryleder Roy Ruså, som er digitaliseringsdirektør i Petoro, sa at mange av de nominerte kunne vært verdige vinnere av prisen. Men at Jan Erik Lie ble likevel vurdert som den beste kandidaten i år på grunn av de mange, viktige teknologiene som han har vært pådriver for.  

Jan Erik Lie er Advanced Geophysicist i Aker BP. Han har vært sentral i utvikling og innføring av teknologien TopSeis for seismisk innsamling som blant annet er brukt i flere områder av Barentshavet, og for bruk av maskinlæring i prosessering og tolkning av undergrunnsdata. Jan Erik er anerkjent og respektert for sitt fag langt utover Norges grenser.  

Fellesskapet

I takketalen pekte han på at han tar imot prisen, ikke bare på egne vegne, men for det felleskapet han er en del av. Og at viktige faktorer for å lykkes i utvikling av nye metoder og teknologier er å tørre å prøve, og å tillate seg å gjøre feil. Man lærer mye av feil. 

Dette er andre gang OG21 Technology Champion-prisen går til en ansatt i Aker BP. I 2019 vant Kalle Hersvik som en av to vinnere. Han delte prisen med Bjørn Rudshaug fra Equinor. 

Kilde: Aker BP

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094