23948sdkhjf

Lerøy: Overskudd på 800 millioner – vil permittere 340 ansatte

Til tross for 800 millioner overskudd i tredje kvartal vil Lerøy permittere mer enn300 ansatte fra nyttår av.

I en børsmelding tirsdag morgen skriver Lerøy Seafood Group at de fikk et overskudd på 831 millioner kroner i tredje kvartal i år.

Det er en økning på 44 prosent fra samme periode i 2021.

Børsmeldingen kommer seks dager etter at Lerøy varslet permitteringer for 339 ansatte grunnet regjeringens foreslåtte grunnrenteskatt for havbruksnæringen. Permitteringene skal gjelde fra nyttår av.

Høyeste i konsernets historie

Lerøy-gruppen skriver videre at omsetningen i tredje kvartal i år er det høyeste i konsernets historie, og at sterk etterspørsel etter sjømat har ført til vesentlig bedre priser for konsernets hovedprodukter sammenliknet med tredje kvartal i fjor.

I 2021 hadde Lerøy Group AS et resultat etter skatt på 1,42 milliarder kroner, og betalte ut 1,49 milliarder i ordinært utbytte til eierne sine. I tillegg har konsernet en egenkapital på 74 prosent.

Lakseskatt og permitteringer

Til tross for disse gode tallene, vil altså Lerøy permittere 339 av sine ansatte ved tre anlegg fra nyttår av. Og bakgrunnen er den såkalte lakseskatten, som går ut på at regjeringen ønsker at overskuddet i lakseoppdrettsnæringen skal skattlegges hardere.

Når permitteringene er satt i verk fra nyttår, vil det bare 22 ansatte igjen ved hjørnesteinsbedriften Lerøy Aurora på Skjervøy, skriver NRK. 152 av de ansatte ved anlegget vil bli permittert.

– Å være i en situasjon der jeg er nødt til å gi permitteringsvarsel til de samme ansatte som har vært med å bygge eventyret på Skjervøy, synes jeg er helt forferdelig, har daglig leder Kurt-Einar Karlsen tidligere sagt.

 

Kilde: NRK

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.817