23948sdkhjf

Hils på familien Sveis

Eller nærmere bestemt familien Vold, som driver Ogna Sveis. Åtte av familiens medlemmer jobber i dag i samme selskap.

I mer enn 40 år har Ogna Sveis holdt det gående, og man kan godt si at dette er et familiedrevet selskap – i ordets rette betydning.

I dag er åtte av Ogna-familien ansatt i selskapet.

Til tross for høye energi- og stålpriser, så står familiebedriften trygt i situasjonen, skriver Jærbladet om Ogna Stål, som holder til på Hå.

Fra landbruk til olje

Bedriften ble i sin tid startet av Paul Inge, Per Sigbjørn, Johhny Magnus Vold. I dag er daglig leder Kurt Vold, som har fått med seg lillebroren Gunnar.

TANKER: Tanker til olje- og gassnæringen har lenge stått sentralt hos Ogna Sveis. FOTO: OGNA SVEIS

Det begynte med å sveise for landbruket i nærområdet, før olja «kom og tok dem», som det heter. Og siden det igjen er det blitt både gass og fornybar energi. Og før alt dette hadde bedriften vært innom stålbygg og ståldragere.

I dag er det ifølge Jærbladet olje og gass som utgjør den største kundemassen, mens fornybar energi er på vei oppover.

Nylig leverte Ogna Sveis stål til Equinors prestisjeprosjekt «Northern Lights», et prosjekt der CO2 skal fanges, fraktes og lagres under havbunnen.

Den daglige lederen forteller til lokalavisa at stålplater og -profiler kommer fra valseverk i Europa. Og i tillegg til å levere stål, gjør Ogna Sveis også mye vedlikeholdsoppdrag og inspeksjoner.

Selskapet har i dag 29 ansatte, og kan skryte på seg at de aldri har permittert ansatte. De ansatte står som regel ut til pensjonsalderen når dem, og nye rekrutteres inn.

FAMILIEBEDRIFT: Blant Ogna Sveis' 29 ansatte kommer åtte av dem fra en og samme familie. FOTO: OGNA SVEIS

– Det er liten tvil om at sveisebransjen nå står i startgropen av en teknologiskrevolusjon som innebærer både nye hjelpemidler og robotisering av arbeidsprosessene, sier Kurt Vold.

Ogna Sveis har hatt god økonomi i mer enn 20 år. Men to år gikk de i minus – det var etter oljeprisfallet i 2016 og 2017. I år forventer selskapet også å gå i pluss, til tross for strømkrise. I fjor omsatte bedriften for 54 millioner kroner, mens årsresultatet endte på halvannen million kroner.

Av de 29 ansatte, kommer åtte av dem fra familien Vold. Disse er:

  • Magnus Vold (1. generasjon – en av de opprinnelige fire brødrene som startet OS i 1980)
  • Kurt Vold (1. generasjon)
  • Gunnar Vold (1. generasjon)
  • Ann Helen Vold (gift med Gunnar)
  • Bodvar Vold (2. generasjon)
  • Ane Vold (3. generasjon)
  • Lasse Vold (2. generasjon)
  • Rune Vold (2. generasjon)
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062